In actie!
In actie!

Attaque wint lastig uitduel in Budel

Sport Sport

Sint-Oedenrode - Het vaandelteam van TTV Attaque ging afgelopen zaterdagmiddag een lastige uitwedstrijd tegemoet. Tegenstander was Budilia 1, dat het seizoen was begonnen met een 9-1 overwinning. Toch trok de Rooise equipe aan het langste eind. 

De spelers van Attaque gingen als underdog naar Budel, maar al snel werd duidelijk dat een goed resultaat mogelijk was. De start was goed, Niels Braams en Job van Galen wisten beiden hun eerste enkelpartij te winnen. Dirk Kastelijn was niet opgewassen tegen de Budelse kopman, maar liet, samen met Niels, zijn waarde in het dubbelspel zien. Zo was er na het dubbelspel een voorsprong van 1-3 gerealiseerd.

Toch kwam Budilia weer op gelijke hoogte, nadat Niels verloor van de kopman van de tegenpartij en Job nipt in vijf games verloor. Dirk zette de Rooise ploeg daarna voor de derde keer deze middag op voorsprong en deze werd in het vervolg niet meer weggegeven. Job kwam 2-0 voor tegen de kopman van Budilia en een grote verrassing leek in de maak, toch draaide de partij daarna de andere kant op en ging het achtste punt van deze ontmoeting nog naar de Budelse ploeg. Dit bleek uiteindelijk het laatste wapenfeit van hen te zijn, want Niels won vervolgens in vijf games en Dirk rekende vlot of met zijn laatste opponent. De ontmoeting eindigde hiermee in een knappe 4-6 overwinning voor Attaque, dat na deze overwinning de derde plek bezet met 12 punten.

Attaque 2 vecht zich naar gelijkspel
Voor Attaque 2 stond nu al een van de belangrijkste wedstrijden van het seizoen op het programma. Het team ging op bezoek bij TTV Maashorst 4, een tegenstander die op papier van hetzelfde formaat als de Rooienaren is. Tegelijkertijd was dit een weerzien met Bram Marinus, die afgelopen seizoen tijdelijk overstapte naar de Udense formatie. Naast de punten werd de ontmoeting dus ook een erekwestie.

De start was in ieder geval gelijk opgaand: Robert Wielink startte met een nederlaag. Stefan Kerk trok de stand gelijk en Jos Friedrich zag zijn eerste partij ook verloren gaan. Daarna kwam Attaque opnieuw op gelijke hoogte, nadat het dubbel Stefan/Robert succesvol was. Er ontstond vervolgens een gat tussen beide ploegen, nadat Jos en Robert beiden knokten, maar net wat tekort kwamen. Daarna was het tijd voor de strijd tussen de twee Attaque-kopmannen van vorig seizoen, Stefan en Bram, welke met 3-0 door Stefan gewonnen werd. Vervolgens kwam Maashorst wel op een 5-3 voorsprong en leek een nederlaag aanstaande. Robert won echter vervolgens verrassend van Bram, waarna Stefan zijn eerste ontmoeting in de vierde klasse in jaren afsloot met een 100 procent score. De ontmoeting eindigde hiermee in een 5-5 gelijkspel, waardoor beide ploegen dicht bij elkaar blijven in de stand.

Attaque 3 wint ook haar tweede wedstrijd
Na de 10-0 overwinning van vorige week, zette Attaque 3 haar zinnen op een tweede overwinning. Deze zou behaald moeten worden tegen Never Despair 15. De Rooienaren waren favoriet en kwamen dankzij Mirco Schepens en Iroy van Driel op 0-2. Lars van Driel leek er 0-3 van te maken, maar de kans op zijn eerste competitiezege zorgde voor zenuwen, waardoor hij uiteindelijk toch aan de verkeerde kant van de score eindigde. Het dubbelspel ging vervolgens ook verloren en zo was het toch weer gelijk. Het leek Iroy en Mirco niet te deren, al moest Mirco in zijn tweede partij nog terugkomen van een 2-0 achterstand.

Dit lukte, waarna de genadeklap werd uitgedeeld vanaf de negende partij. Een 3-0 overwinning voor Mirco en een 3-1 overwinning van Iroy brachten de eindstand op 4-6 in het voordeel van Attaque 3, waardoor het na twee wedstrijden 16 van de 20 mogelijke punten binnen heeft gehaald. Toch deelt de ploeg de koppositie met twee andere teams. Dit lijkt dus de opmaat voor een spannende kampioensstrijd te zijn.