Attaque 2
Attaque 2

Attaque wint nu wel van Tilburgse tegenstander

Sport Sport

Sint-Oedenrode - Attaque 1 blijft in de race voor het kampioenschap in de derde klasse poule E. De Rooienaren waren in Sporthal De Kienehoef te sterk voor Irene 5, de hekkensluiter van de competitie.

In een goed gevulde Sporthal De Kienehoef begon Irene met een winstpartij, maar Nick van Galen maakte vervolgens korte metten met zijn opponent. Het werd wel 1-2, maar ook nu wist Attaque de stand direct gelijk te trekken door het dubbelspel te winnen. Nick zorgde daarna voor de eerste Rooise voorsprong, 3-2. Dit keer was het aan de Tilburgers om weer op gelijke hoogte te komen, wat ook gebeurde. Job van Galen won vervolgens zijn eerste partij van de avond, waarna Nick voor het eerst zorgde voor een gat van twee punten, 5-3.

Het werd vervolgens wel nog 5-4, maar tijdens de laatste partij van de avond werd al snel duidelijk dat Attaque deze keer wel met de overwinning aan de haal zou gaan. Niels Braams kende weinig moeite met zijn laatste tegenstander en rondde de avond op een goede manier af. In Tilburg werd het 6-4 voor Irene. In Sint-Oedenrode werd het 6-4 voor Attaque. De Rooienaren bezetten voorlopig de tweede plek, zes punten achter koploper Flash 4, maar met nog een wedstrijd (en maximaal tien punten) tegoed.

Attaque 2 boekt monsterzege tegen hekkensluiter
Voor Attaque 2 was het zaak om zoveel mogelijk punten te pakken tegen Return Oss 4, dat onderaan de ranglijst bivakkeert. In Oss werd het eerder dit seizoen 1-9 voor de Rooienaren en ook deze keer zou er een monsterscore ontstaan. Stefan Kerk begon met een 3-0 zege, waarna Robert Wielink in vier games won en Bram Marinus na drie games de zege binnen had.

De Rooise mannen kenden tijdens hun partijen enkele vormdipjes, maar waren ook steeds op tijd bij de les. 3-0, werd 4-0, werd 5-0, en zo liep de score steeds verder op. Hier en daar werd er een game afgestaan aan de tegenstander, maar de mannen leken nooit echt in de problemen te komen, totdat Bram in zijn laatste partij ineens 2-0 achter kwam. Hij was echter op tijd weer bij de les en trok alsnog aan het langste eind. Stefan verloor wederom geen enkele game en pakte het tiende en laatste punt van de avond, eindstand 10-0. Met 51 punten bezet het team nog altijd de eerste plaats, al staat het nu tien punten los in plaats van negen.

Attaque 3 verliest met minimale cijfers
Attaque 3 liep vrijdagavond tegen haar eerste tegenvaller aan. Het team trad aan tegen nummer vier ATTV 71 3. De verwachting was een kleine overwinning, maar de ontmoeting liep uiteindelijk anders.
De Rooienaren begonnen nog erg sterk met overwinningen van Iroy van Driel en Mirco Scheepens. Lars van Driel deed niet veel onder voor zijn tegenstander, maar trok aan het kortste eind.

De Astense tegenstander ging vervolgens erop en erover. 2-0 werd 3-6, alleen Iroy pakte tussendoor nog een winstpartij, Mirco en Lars wisten hun tweede en derde partijen niet te winnen. De avond eindigde met reparatiewerkzaamheden voor Iroy, die ervoor wilde zorgen dat de opponent op de ranglijst niet te dichtbij zou komen. Dit lukte, waardoor hij een foutloze avond beleefde en de schade beperkt bleef, 4-6. Attaque 3 staat nog altijd op de tweede plaats, drie punten voor nummer drie Een en Twintig 6.