Menno (l) in actie.
Menno (l) in actie.

Attaque eindigt seizoen als derde

Sport Sport

Sint-Oedenrode - De mannen van Attaque 1 mochten nog een keer aan de bak. Tegen het Eindhovense Renata 2 werd nog gespeeld om plek twee in de eindstand. Het zou echter niet meevallen om dit te bereiken.

Dit had te maken met de personele problemen van het Rooise team, dat met maar twee spelers af kon reizen naar Eindhoven. Voor plek twee had het team minstens een 6-4 overwinning nodig, maar door het ontbreken van een derde spelers stond het al met 3-0 achter voor er überhaupt een bal werd geraakt. Toch mocht het team nog even hopen op een wondertje.
Menno van Os begon met een zware vijfsetter, maar wist die wel te winnen. Ook Stefan Kerk begon met een zege. Menno trok vervolgens de stand gelijk met een overtuigende 3-0 winstpartij. Toch volgde vervolgens het eerste puntverlies, Stefan had geen kans tegen zijn tweede opponent. Menno wist er vervolgens 4-4 van te maken. De hoop op een tweede plek vervloog toen Stefan, ondanks een korte opleving, zijn laatste partij verloor. Het dubbelspel zou er een om de eer worden en Attaque wist deze eenvoudig te winnen. Eindstand was een toch wel knap 5-5 gelijkspel, waardoor het team op plek drie eindigt dit seizoen.
Voor Attaque 3 was de titel nog een mogelijkheid, al zou dat een hels karwei worden. De focus van de Rooienaren lag op tegenstander Never Despair 10, dat een punt achter het Rooise team stond. Een gelijkspel was dus voldoende om nacompetitie af te dwingen. De start was echter niet geweldig. Robert Wielink en Cliff van Driel begonnen met een nederlaag. Bram Marinus pakte het eerste Rooise punt, maar ook het dubbel ging verloren en zo werd het al snel 3-1 voor de Bosschenaren.
Attaque wist echter de stand om te draaien. In een reeks van vijf partijen wist Attaque de tegenstander maar twee games te laten winnen, wat resulteerde in vijf comfortabele winstpartijen, waardoor het 3-6 werd. De tweede plek was veilig. Cliff mocht zijn laatste partij nog voor de eer spelen, maar zag dit punt naar Never Despair gaan. Zo eindigde de avond in een jubelstemming voor de mannen, die over twee weken nog één keer aan de bak mogen om promotie te bewerkstelligen.