Van den Oever wint goud op Grand Prix

Op zondag 21 mei veroverde handboogschutter Rick van den Oever samen met zijn teamgenoten Mick de Bakker en Jan van Tongeren de gouden medaille tijdens de Grand Prix in Boekarest, Roemenië.

Na een kwalificatieronde van 72 pijlen op een afstand van 70 meter met veel wind, wisten de Nederlandse heren zich als 5e te plaatsen voor de eliminatierondes. Individueel plaatsten Rick, Mick en Jan zich respectievelijk op een 15e, 19e en 22e plaats. Na een walk-over in de eerste ronde namen de Nederlanders het op tegen Frankrijk die zij overtuigend versloegen met een stand van 5-3. Vervolgens stond de sterke nummer 1 uit de kwalificatie Oekraïne op het menu. De jongens lieten zich niet van de wijs brengen en namen al snel de leiding met 2-0. Na enkele goede series van beide teams kwam de stand uit op 3-3, de laatste set zou de beslissing brengen in de wedstrijd. De eindstand werd 5-3 en de finale tegen Rusland voor de dag erna was een feit. Het jonge Nederlandse team versloeg Rusland overtuigend met een eindstand van 6-2.

In het individuele toernooi was van den Oever goed op dreef waar hij na een walk-over en 2x winst het opnam tegen de nummer 2 geplaatste Oekraïner Oleksii Hunbin. Dit zou een spannende wedstrijd beloven maar werd in het voordeel van Rick beslist met 6-2. In de kwartfinale nam Rick het op tegen de Rus Tsybzhitov, helaas moest hij hier het onderspit delven tegen de latere winnaar met 3-7.