Afbeelding

Sport

Rooise Renners in actie

Zaterdag 20 mei stonden Youri en Sep aan de start van Ronde van de Kempen in Veldhoven. Een criterium over 70 kilometer over een rondje van 2,4 kilometer. Direct vanaf de start ging het volle bak waardoor er al veel uitvallers waren na de eerste rondes.

Na zo'n 20 kilometer nam Sep het initiatief voor een ontsnapping en hij kreeg 5 medevluchters. Youri had op het zeer hobbelige en bochtige parcours weer veel last van zijn rug en moest vroegtijdig staken. Sep en zijn groepje namen langzaam maar zeker toch afstand door zeer hard en aanvallend te rijden met een gemiddelde van 42 kilometer per uur. Dit resulteerde in een sprint waarbij Sep als eerstejaars junior net naast het podium viel. Toch een zeer knappe vierde plek.

De zondag daarna was er de ronde van Lieshout. Dit was een zeer rommelige wedstrijd, waar amateurs, sportklasse en junioren door elkaar heen reden. Voor Sep en Youri niet een wedstrijd om serieus om de prijzen mee te doen. Youri is vroegtijdig afgestapt en Sep eindigde in het peloton.

Ondertussen stond Jarno van Esch met de Brabantse selectie op vrijdag al aan de start voor de Internationale junior-driedaagse in Axel. De zwaarste meerdaagse wedstrijd voor junioren in Nederland met 33 teams van 6 renners, selecties uit Europa en een team uit Amerika. De eerste etappe reed Jarno een ijzersterke wedstrijd. Hij zat met 15 renners ruim 60 kilometer in de aanval maar helaas kreeg hij 15 kilometer voor het einde te maken met een lekke band maar finishte toch nog in het eerste gedeelte van het peloton. De tweede etappe was een tijdrit over 11,2 kilometer. Hier viel de tijd tegen. Met 15.01 werd hij 106e, waar hij 2 weken geleden nog een knappe achtste tijd pakte. De derde etappe 's avonds over ruim 100 kilometer werd vooral op het eind een slagveld door de wind in Zeeuws Vlaanderen. Het peloton brak in stukken en ook nu wist Jarno zich in het eerste gedeelte te handhaven. Met een 66e plaats in het eindklassement en een negende in het kasseienklassement ging hij voor de vierde etappe naar België. Door de Vlaamse Ardennen, 102 kilometer met 12 beklimmingen en diverse kasseienstroken, loodzwaar dus. Jarno ging de eerste heuvels goed van voren naar boven maar kwam op de beruchte paddenstraat zeer hard ten val waardoor hij helaas de strijd moest staken.