MHC Dames 1 verliest van de koploper

Sint-Oedenrode - Afgelopen zondag stond de thuiswedstrijd tegen Weert op het programma. Uit werd er 1-1 gelijk gespeeld, een knappe prestatie. De doelstelling van deze wedstrijd was om het Weert zo lastig mogelijk te maken.

De eerste helft wis de ploeg van Jos Nonnekes zich goed staande te houden tegen de kampioen uit Weert. Verdedigend werd de press uitstekend neergezet. Dit zorgde ervoor dat Weert moeite had met uit spelen van hun eigen spel. Door simpel balverlies wist de uitploeg op voorsprong te komen middels een counter: 0-1. Sint-Oedenrode liet zich niet uit het veld slaan en bleef de vooraf besproken strategie volgen. Door een snel aanvallende combinatie wist Weert de voorsprong nog voor rust te vergroten: 0-2.

Na rust zette Weert voor 10 minuten flink aan. Hier had Sint-Oedenrode niet op gerekend. En al snel stonden ze met 0-5 achter. Desondanks bleef Oedenrode door hockeyen volgens de afgesproken tactiek. In de laatste minuten werden er nog een aantal kansen gecreëerd, helaas zonder resultaat. Weert heeft laten zien de kampioen te zijn van dit seizoen.

Tevens werd na deze wedstrijd afscheid genomen van coach Jos Nonnekes en van drie routiniers. Iris van de Loo, Corinne van Uden en Pleun de Leijer spelen volgend jaar niet meer in het eerste team. De dames hopen het viertal een mooi afscheid te kunnen geven door volgende week te winnen van HOD in Valkenswaard.