Afbeelding

Dai-Ippo start het nieuwe jaar in Mierlo en Gilze

Sport

Sint-Oedenrode - Zondag 8 januari stond in het teken van een nieuw judojaar waarbij velen in een andere leeftijdscategorie gaan uitkomen en anderen zijn over gegaan naar een zwaardere gewichtscategorie. In Gilze kwamen helaas maar twee judoka's van Dai-Ippo de mat op. Dit waren Alizee Foolen en Jim van de Ven. Alizee kwam in een nieuwe leeftijdscategorie uit.

Bij de meisjes tot 15 jaar is het toch wel weer even wennen. Alizee wist helaas geen partij te winnen maar ze heeft kunnen proeven aan het niveau. Ze zal dit jaar moeten wennen aan het tempo en de kracht van de meiden die soms wel drie jaar ouder kunnen zijn. Maar ze gaat haar schouders er onder zetten. Jim was overgestapt naar de categorie tot 60 kg bij de heren tot 18 jaar. Maar met zijn ervaring moet dit niet al te veel problemen geven. Hij begint zijn toernooi dan ook zeer voortvarend. Zijn eerste twee partijen wint hij op ippon. Zijn derde partij had hij duidelijk het overwicht maar wist niet tot scoren te komen. Zijn tegenstander kreeg een straf ( Shido) vanwege passiviteit en zo ging Jim door naar de finale. Hierin kreeg Jim geen grip op zijn tegenstander en moest hij twee keer een straf accepteren. Ondanks deze domper heeft hij toch laten zien dat hij in deze categorie thuis hoort. Proficiat Jim.

In Mierlo kwamen vijftien judoka's de mat op. Met deze onderlinge toernooitjes laten we onze judoka's kennis maken met het wedstrijdjudo. Wessel Biemans wist als enige op een 1e plaats te komen. De volgende judoka's wisten een 2e plaats te behalen: Jamie Bekkers, Lars de Groot, Ties Vink en Bart van Wanrooij. 3e Plaatsen waren er voor Brent Jurriëns, Youri Biemans, Rolf van Boxmeer, Rick Heier en Laura van de Hurk. Een 4e plaats was er voor Annabel Swinkels, Roos Berkelmans, Fenn Klokgieters, Lukan van Boxmeer en Tom Heier.