Afbeelding

Rooise amazones halen prijzen binnen

Sport

Sint-Oedenrode - De Rooise ruiters en amazones wisten afgelopen weekend zowel in de dressuur- als in de springring mooie resultaten neer te zetten. Myrthe van Happen vertrok met haar pony Starlight naar de dressuurwedstrijd in Leende en wist hier tweemaal in de prijzen te vallen.

Myrthe en Starlight wisten de eerste proef in de klasse dL2 te winnen met 190 punten. De tweede proef werden zij beloond met een tweede prijs met 187.5 punten. Op 13 november vertrokken Laura Petersen en haar paard Divident na een rustperiode van 2 maanden naar Velddriel. De rustperiode had de combinatie goed gedaan. Laura en Divident wisten in de klasse ZZ-zwaar tweemaal een tweede prijs te bemachtigen met respectievelijk 62.95% en 64.45%. Afgelopen weekend vertrok deze combinatie naar Uden om wederom uit te komen in de klasse ZZ-zwaar. Hier werd een mooie vierde prijs behaald met 66.60%. Annelieke Stoop vertrok een weekend eerder naar Lieshout met haar paard Shaemira Lazize. Zij wisten in de klasse B een eerste en tweede prijs te behalen met 198, respectievelijk 198.5 punten.

De springruiters vertrokken naar de selectiewedstrijd in Schijndel. In de klasse B wist Judith Martens haar paard Lynn v/d sonniuswijck twee rondes foutloos door het parcours te sturen. De jury beloonde Judith en Lynn met een hoge stijlbeoordeling welke goed was voor een vijfde prijs. Pleun van der Vleuten stuurde haar paard Gerdina eveneens tweemaal foutloos door het parcours. Zij werden zesde. Sterre Basstein en Whisper kwamen op zaterdag uit in de klasse L. Na twee foutloze rondes werd een vijfde prijs behaald. Op zondag reed Dianne Merks het M-parcours binnen met haar paard Eva. Na twee foutloze rondes werd een mooie zesde prijs behaald. Julia Geers en Fleur Donja namen op zondag deel aan de L-rubriek. Twee foutloze rondes leverde een zevende prijs op. Met haar paard Darwin reed Julia Geers twee foutloze rondes in de klasse Z. Dit werd beloond met een achtste prijs. Marion Merks en High Fly kwamen in Asten uit in de klasse BB. Zij wisten foutloos te blijven en mochten zich opstellen voor een eerste prijs.