MHC dames 1 wint stormachtige wedstrijd

Sint-Oedenrode - Afgelopen zondag stond de wedstrijd tegen HOD op het programma. De dames van HOD hadden de afgelopen twee wedstrijd flink verloren en waren vastberaden punten mee naar huis te nemen. Sint-Oedenrode was hier tijdens de bespreking voor gewaarschuwd.

De wedstrijd beging rommelig in verhouding met de wedstrijd tegen Weert. Er werd te veel gelopen met de bal, waardoor er geen rust was in het spel. Daarnaast kwamen de dames niet goed voor de man spelen, dit heeft ervoor gezorgd dat de verdediging de bal niet kwijt kon. De lange pass was dan ook geregeld de gekozen optie. HOD had dit goed in de gaten en speelde daar op in. Beetje bij beetje kwam Sint-Oedenrode in haar spel. De passes werden nauwkeuriger en het spel werd op kortere afstand gecreëerd. Dit resulteerde in verschillende kansen in de cirkel van HOD. Nadat een speelster van HOD de bal met haar voet van de doellijn weerde, mocht Karien Thielen de strafbal nemen. Een harde push in de rechter hoek veranderde de stand op het scorebord, 1-0.

Na rust bleef het spel onstuimig. Er werd door het team gevochten om de voorsprong niet uit handen te geven. Het spelbeeld in de tweede helft was vergelijkbaar met de eerste. Met deze drie punten op zak, staat de ploeg van Jos Nonnekes op een knappe vijfde plek.