Afbeelding

Dai-Ippo judoka's actief in Brabant Cup

Sport

Sint-Oedenrode - Zaterdag ging een grote groep judoka's naar Liempde om deel te nemen aan de voor Dai-Ippo eerste wedstrijd in de Brabant Cup.

De Brabant Cup is een initiatief van Team Coolen uit Oisterwijk, wat al een aantal jaren draait. Judoka's die zich hier voor inschrijven krijgen zes wedstrijden per seizoen voorgeschoteld. Bij elke wedstrijd scoort men punten afhankelijk van hoe goed je het doet. Als je wint krijg je meer punten dan iemand die vierde wordt. Aan het einde van het seizoen telt men alle punten op. Heb je weinig punten krijg je een bronzen beker en met meer punten een zilveren of zelfs een gouden beker. De bedoeling is om kinderen te stimuleren om aan wedstrijden mee te gaan doen en/of om meer wedstrijdervaring op te laten doen.

Zaterdag behaalden Wick van de Ven, Jarno Renders, Hein Korsten en Daan Blommestein een mooie 1e plaats. Tweede plaatsen waren er voor Youri Biemans en Jamie Bekkers. Derde plaatsen voor Sara van de wetering, Floor van Heist, OlivierStültiens, Robin van Wijk, Marlène Kastelijn, Pierrette Stültiens en Wessel Biemans.

Zondag was er nog een toernooi in Liempde en daar deden de judoka's van Dia Ippo het ook weer erg goed. Daar waren 1e plaatsen voor Wessel Biemans, Jamie Bekkers, Lars de Groot. Tweede plaatsen voor Roos Berkelmans, Siebe de Groot, Youri Biemans, Rolf van Boxmeer en Lukan van Boxmeer. Daan Blommestein en Boet Strijbos behaalden een 3e plek.