Hockeydames winnen burenruzie

Sint-Oedenrode - Afgelopen zondag stond de streekderby tegen De Hopbel uit Schijndel op het programma. Schijndel stond met twee punten verschil boven Sint-oedenrode. Een belangrijke wedstrijd voor Sint-Oedenrode om aan te sluiten bij de top.

Aan het begin van de wedstrijd werd er wat afgetast. De spanning van een echte derby zat er nog niet in. Sint-Oedenrode probeerde dit te doorbreken door combinerend en aanvallend hockeyspel. Hierdoor werd er een aantal kansen gecreëerd. Hopbel gaf een snel antwoord door te scoren. Het tegendoelpunt maakte Sint-oedenrode wakker. Er werd feller en als team gehockeyd. Er werden meer en meer kansen gecreëerd. Na het veroveren van een strafcorner wist Puck Schepens te scoren met een harde sleep.

Na rust zette Sint-oedenrode het goede hockeyspel voort. Er werden prachtige driehoekjes gemaakt, waardoor er gemakkelijk door de verdediging van de Hopbel kon worden gespeeld. Na een assist van Lin Schakenraad wist Floor Rooijakkers de bal bekeken in de goal te liften. Met nog 15 minuten op de klok werd definitief afstand genomen van de Hopbel. Met een harde flats wist Dieke Gordijn ervoor te zorgen dat Anne van Esch de bal kon tippen. Het was een kwestie van geduld en de wedstrijd slim uitspelen. Helaas werd het nog spannend. De Hopbel wist uit een onterechte strafcorner te scoren. De laatste minuten van de wedstrijd waren rommelig. Beide teams kregen geen grip op het spel. Met de eindstand van 3-2 heeft Sint-oedenrode de vierde plek op de ranglijst weten te bemachtigen.

Volgende week zondag gaat het team van Jos Nonnekse op bezoek bij HC Weert, de koploper van de competitie.