Afbeelding

MHC Sint-Oedenrode Dames 1 pakt eerste punten

Sport

Sint-Oedenrode - Afgelopen zondag stonden de Dames van Sint-Oedenrode tegenover het gedegradeerde Venlo. De competitie werd door beide teams vals gestart. Op het nieuwe waterveld werd dan ook gestreden om de eerste competitie punten.

Sint-Oedenrode kwam sterk uit de kleedkamer. Door een hoge press had Venlo het lastig met nauwkeurige passing. Hier wist Sint-Oedenrode slim op in te spelen, waardoor er kansen werden gecreëerd. Door een combinatie van goed positiespel, sterke passing en felheid werd het eerste doelpunt gescoord door Elles Kraaijvanger: 1-0. Het goede hockeyspel werd voorgezet. Wederom had Venlo het lastig met de hoge press. De druk op het doel van Venlo bleef aanhouden. Door een fractie van onoplettendheid wist het team uit Limburg te counteren en was het voor de verdediging niet meer te belopen, 1-1. Ondanks het gelijke spel, bleef de ploeg van Jos Nonnekes vertrouwen houden. Er moest geduldig gespeeld worden, dan zouden de kansen vanzelf komen. Dit werd professioneel door de ploeg opgepakt. En uiteindelijk beloonde Sint-Oedenrode zich middels een benutte strafcorner van Puck Scheepens: 2-1.

Na rust bleef Sint-Oedenrode baas op eigen veld. Het combinerend spel bleef aanhouden. Een enkele keer wist Venlo de cirkel te bereiken, maar keepster Michelle Beerens wist haar doel schoon te houden. Na een spannende slotfase en met de aanmoediging van mini's Indy & Fabiënne wist Sint-Oedenrode haar eerste competitie punten te pakken. Volgende week wordt er uit tegen Goirle gespeeld.