Afbeelding

Ollandia verliest nipt van Nederwetten

Sport

Sint-Oedenrode - Ollandia 1 reisde afgelopen zondag af naar Nederwetten om te voetballen tegen het eerste elftal van de gelijknamige voetbalclub. Ollandia moest aan de bak, omdat de puntenteller nog steeds op nul punten staat. Vanaf de aftrap was Ollandia doelgericht en speelden ze de bal rond. De eerste aanval vloog in het zijnet. In een moment van onoplettendheid mocht Nederwetten gevaarlijk dicht bij het Ollandse doel komen. Niemand van Ollandia leek ze ook maar in de weg te staan.

Uit de corner die volgde wist Mark Spaan zich vrij te spelen en de bal in het doel te tikken. 1-0. Vervolgens werden er wat aanpassingen in onderlinge posities aangebracht, waardoor Rene Raaijmakers vaker deel kon nemen aan de Ollandse aanval. Een speler van Nederwetten voetbalde met een tulband vanwege een hoofdwond na een kopduel met Carlo Siemons. In een volgend duel kwam hij ongelukkig ten val, waarbij hij een armbreuk opgelopen leek te hebben. De ambulance werd gebeld en het spel werd stilgelegd. Wij hopen dat hij spoedig zal herstellen. Na de spelhervatting wist Ollandia het wedstrijdritme weer op te pakken. Paul van Driel wist via de flanken op te komen en zijn prachtige voorzet werd door Remco Voets fraai in het doel geschoten. De welkome 1-1 was een feit.

Voor rust was er nog een fraai schot op doel van Stefan Erven, maar aan de tussenstand veranderde helaas niets. Terwijl normaliter de wedstrijd al afgelopen was, begon Ollandia 1 nu aan de tweede helft. Het spel hield niet over en Ollandia probeerde enkele malen tevergeefs te counteren. Nederwetten had haar vizier haarscherp staan. Hun spitsen kregen echter te veel ruimte. Een dieptepass kwam gemakkelijk aan bij deze vrije spitsen en de weg naar het doel was open. De bal kwam ongelukkig tegen keeper Tom Wouters aan en vloog vervolgens in het doel. Nederwetten 1 had wederom de voorsprong in handen: 2-1. Het antwoord van Ollandia op dit doelpunt was een gevaarlijke aanval met Stefan Erven in de hoofdrol. Toch wist de bal weer het doel te missen. In de 70e min gaf Mike van Rooij een puntgave voorzet op wederom Stefan Erven. De keeper van Nederwetten stond niet in de juiste positie, maar gelukkig voor hem kwam het schot van Stefan tegen zijn lijf, waardoor een goal voorkomen werd. De slotfase duurde lang. Spelers leken moegestreden. Hier en daar werd de sfeer iets grimmiger. Na het fluitsignaal van de scheidsrechter was de winst voor Nederwetten. Jammer voor Ollandia, want er had meer in gezeten. Hopelijk kan Ollandia volgende week thuis tegen Irene 1 de eerste winst van het seizoen veiligstellen. Tot dan!

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding