Argo zwemmers succesvol in Duitsland

Sint-Oedenrode - Afgelopen weekend heeft de wedstrijdgroep van Argo deelgenomen aan de 25e Lippepokal georganiseerd door SG Lünen in het 50 meter buitenbad gelegen in natuurgebied Cappenberger See in Lünen, Duitsland. Deze internationale wedstrijd was zeer sterk bezet met veel teams die in de nationale top in Duitsland meedraaien en een sterk team uit Swinton Engeland.

Deze wedstrijd kende totaal 2696 individuele starts en 66 estafette starts. De zwemmers van Argo hebben zich van hun beste kant laten zien en wisten ondanks de zeer wisselende weersomstandigheden goed te presteren. Op de 50 en 100 meter programmanummers werden maar liefst 10 finaleplaatsen gehaald. Sanne Peters haalde een finaleplek op alle 4 de 50 meter nummers (rugslag, schoolslag, vrije slag en vlinderslag) ze wist 2 x het podium te halen, 1e plaats 100 rug en 3e plaats 100 vlinder. Stef van Zitteren behaalde 2 finaleplaatsen en wist deze beiden te verzilveren met een podiumplek. Stef behaalde een 2e plaats op de 100 meter vlinderslag en een 3e plaats op de 100 meter vrije slag. Naomi van de Ven behaalde een 2e plaats in de 50 meter rugslagfinale. Jannus van Dinther en Luc van Eijndhoven haalden de finale van de 100 meter rugslag. Pascal van Bakel bereikte de finale van de 100 meter schoolslag. Het dames estafette team voor de 4 x 50 meter wisselslag bestaande uit Mirthe Dahler, Sanne Peters, Naomi van de Ven en Leonie Habraken behaalde een keurige 2e plaats. Het slotnummer was de 4 x 100 meter vrije slag voor de heren. Het herenteam bestaande uit Pascal van Bakel, Fime Namwansa, Jannus van Dinther en Stef van Zitteren behaalde hier ook een mooie 2e plaats.

Nadat ook de uitslagen van alle andere programmanummers binnen waren en de punten bij elkaar waren geteld bleek Argo uiteindelijk een keurige derde plaats in het eindklassement te hebben gehaald. De teams uit Berlijn en Swinton die 1e en 2e werden waren een maatje te groot maar een 3e plek in een groot veld met 24 teams is een bijzonder goede prestatie. Het was een geslaagd weekend zowel voor de sportieve prestaties alsook voor de teambuilding. Om goed te kunnen presteren tijdens een sportwedstrijd moet er voldoende worden gegeten en gedronken. We bedanken Emté voor hun bijdrage hierin.