Afbeelding

Dames MHC winnen weer van Hopbel

Sport

Sint-Oedenrode - d?Afgelopen zondag stond de derby tegen De Hopbel uit Schijndel op het programma. Uit in Schijndel werd met 0-2 gewonnen. Ook deze keer was het team van Jan Kemps en Hugo van Gent gefocust om de drie punten te pakken. Schijndel is tenslotte nog vol op in de race voor de play-offs samen met de dames van MEP uit Boxtel. Kortom, een heerlijke hockeypot op een zonnige zondag.

Sint-Oedenrode startte de wedstrijd fel. Er werd direct met hoge press gespeeld om het Schijndel lastig te maken. Een antwoord had Schijndel dan ook niet. Dit hadden de dames al snel in de gaten, waardoor ze het nog lastiger gingen maken voor De Hopbel. Niet alleen hoge press maar ook het snel passen werd ingezet. Door uitstekende combinaties wist Loes van der Heijden de bal langs de achterlijn de cirkel in te slaan. Door het scherp reageren van Corinne van Uden, wist zij de bal in de goal te tippen.

Na rust zette Sint-Oedenrode het uitstekende spel voort. Door het snel handelen en snelle passen, wisten zij de press van De Hopbel te omzeilen. De dames uit Schijndel lieten iets meer van zich zelf zien, maar lastig konden zij het niet maken voor Sint-Oedenrode. Door een overtreding in de cirkel aan Schijndelse zijde werd er een corner gegeven. Karien Thielen, die tevens haar laatste thuiswedstrijd speelde, schoot de bal genadeloos in de rechterhoek. Toen was het zaak om de voorsprong te verdedigen. Dit lukte helaas niet helemaal, door een tip aan Schijndelse zijde werd het nog 2-1. In de laatste 10 minuten werd de wedstrijd professioneel en zorgvuldig gespeeld. Met een 2-1 overwinning bleven de drie punten in Sint-Oedenrode. Volgende week staat de laatste competitiewedstrijd uit tegen Helmond op het programma.