Odisco pakt geen punten bij koploper

Odisco verliest kansloos van koploper.

Odisco speelde afgelopen zondag tegen koploper Flash in Den Dungen. Odisco had de eerste wedstrijd nipt verloren met 12-10, dus hadden de dames geloof dat er vandaag misschien een stuntje in zat.

Odisco begon goed aan de wedstrijd en maakte na 47 seconden 0-1 via Lisa Wouters. Hierna werd het verschil qua niveau snel duidelijk. Flash speelde beter en creëerde veel kansen. Odisco zette hier niet veel tegenover, was slordig in de plaatsing en kon niet in het spel komen. Doordat Flash vergat te scoren stond het na 25 minuten, ondanks het niveauverschil toch 4-4. Doelpunten van Meike Leenderts, Lisa Wouters en Lienke Merks. Hierna zette Flash nog een tandje bij en Odisco kon dit conditioneel niet aan. Zo liep Flash weg naar een 9-4 ruststand.

In de rust werd duidelijk dat Odisco er door het warme weer doorheen zat en dat het moest proberen het gat niet nog groter te laten worden. Het liep vandaag niet dus moesten de dames extra hard werken om er nog iets van te maken.

Na rust was Odisco wat feller en kon de eerste 15 minuten weer mee met Flash. Hierdoor werd het 11-7, ondanks dat er grote kansen werden gemist bij Odisco. Maré Meijs lokte met een slimme actie een strafworp uit. Doelpunten van Myrthe van Heereveld en 2x Marlon van Heeswijk. Hierna bleek dat Odisco echt een offday had: ballen werden in de handen van de tegenstander gegooid en aanvallend kon Odisco geen vuist meer maken. Hierdoor kon de ploeg uit Olland niet meer scoren en stond er na 70 minuten 16-7 op het scorebord.

Odisco speelde vandaag ver beneden eigen kunnen en kwam daardoor veel kwaliteit te kort om het Flash moeilijk te maken. 17 april speelt Odisco thuis tegen Tovido. Een mooie kans om sportieve revanche te nemen op deze wedstrijd.