Dit weekend werden er goede resultaten behaald door TV de Kienehoef
Dit weekend werden er goede resultaten behaald door TV de Kienehoef

Goede resultaten voor tennissers TV De Kienehoef

Sport

Afgelopen week stond voor zowel Ruben Plaat als Tim Heijmans een jeugdranglijsttoernooi op het programma. De Rooise tennissers namen deel aan toernooien in respectievelijk Best en Bemmel.

Voor Plaat was het zijn eerste toernooi in de categorie "3 sterren" dat voor hem een mooie uitdaging vormde. Traditiegetrouw wordt in de rubriek t/m 12 jaar gestart in poules en afgesloten met een afvalschema. Ruben speelde op zondag twee wedstrijden achter elkaar waarin hij achtereenvolgens in Bodi van Galen en Filip Hooijer twee top 60 spelers van Nederland versloeg. In de kwartfinale trof hij de taaie Wout Vermeer, die vanuit zijn moeder – de ex-prof Miriam Oremans – het nodige talent heeft meegekregen. Helaas werd Ruben ditmaal door Wout verslagen: nadat Vermeer de eerste set nipt wist te winnen in een tiebreak, ging ook de tweede set (met 6-3) verloren.
Ondanks dit verlies toch een zeer geslaagde eerste editie op dit niveau voor de talentvolle Plaat, die zichzelf in de afgelopen periode al van plek 200 naar een plaats in de top 60 wist op te werken.

Een andere ster van TV De Kienehoef, Tim Heijmans, zocht zijn heil iets verderop in Bemmel, bij het wat lager aangeschreven "2 sterren" toernooi aldaar. Dit schepte echter wel extra verwachtingen richting de 14-jarige Heijmans. Hij toonde echter al snel aan prima met druk om te kunnen gaan. Op weg naar de finale werden Daniel van Gorp, Cas Meijering en de als eerste geplaatste Peer Jansen met klinkende cijfers verslagen. In totaal gingen slecht 13 games verloren. Voor de eindzege stond een wedstrijd tegen de relatief onbekende Laurens van Hillegersberg op het programma. Helaas ging deze ontmoeting op het Bemmelse hardcourt verloren. Van Hillegersberg trok met 6-4 6-2 aan het langste eind waardoor Heijmans zich runner-up mocht noemen.

Voor beide heren desondanks een zeer geslaagde week. Toevalligerwijs nemen Ruben en Tim deze weken samen deel aan het Kienehoef Open, georganiseerd op de thuisclub. Op vrijdagavond spelen zij daar hun eerste wedstrijd. Hopelijk wordt dit de start van wederom een mooi toernooi.