Lita van Weert

Lita van Weert pakt brons bij zeskamp

Sint-Oedenrode - De derde zeskamp schoonspringwedstrijd vond afgelopen zaterdag plaats in het Pieter van den Hoogenband zwembad in Eindhoven. De 'zeskamp' is een onderling wedstrijdcircuit tussen vijf verschillende verenigingen.

Er mogen tien kinderen per vereniging voor de punten springen en alleen de beste vijf springers in iedere categorie krijgen punten. Lita was de jongste deelnemer aan de wedstrijd en sprong mee in de E-categorie.
Nadat ze de eerste twee wedstrijden respectievelijk eindigde op een 5e en 4e plek, wist ze zaterdag een medaille te pakken. Met een mooie derde plek behaalde Lita 5 punten voor de club. In totaal sprongen de PSV schoonspringers 44 punten bij elkaar. PSV Schoonspringen behaalde in het dagklassement een tweede plek en steeg hiermee eveneens een 2e plek in het voorlopige zeskamp klassement. De volgende Zeskampwedstrijd staat gepland voor zondag 24 april bij SBC2000 in Breda.