Afbeelding

Van den Nieuwenhuijzen derde prijs tijdens Indoor Brabant

Sport

Sint-Oedenrode - Den Bosch - Dit weekend werd er in de Brabanthallen fel gestreden om wereldbekerpunten. Maar voor de regioruiters en amazones was er ook plaats tijdens de vier dagen paardensport in Den Bosch.

Tijdens de Brabantse kampioenschappen springen waren er niet alleen startbewijzen te winnen voor de Nederlandse kampioenschappen maar ook voor Indoor Brabant. Marwin van den Nieuwenhuijzen en zijn paard Eton verschenen op zondagmorgen aan de start. Zowel het basis als het barrage parcours werden door deze combinatie foutloos afgelegd. De tijd van 35.81 seconde in de barrage leverde een derde prijs op. Op zaterdag 26 maart vind de KNHS indoorkampioenschappen springen voor paarden plaats. Hier gaan Marwin van den Nieuwenhuijzen en Thom van Dijck strijden voor de hoogste eer.
In Liempde werd dit weekend een dressuurwedstrijd verreden voor paarden. Eveline Hazenberg
en haar paard Eagle verschenen hier aan de start in de klasse B. In de eerste proef beoordeelde de jury de proef met 62.0 % en een eerste prijs. Ook in de tweede proef lieten Eveline en Eagle het gehele deelnemersveld achter zich, 62.7% was goed voor weer een eerste prijs.