Gemakkelijk zege van Rhode op Avesteyn: 2–0

Op een goed bespeelbaar veld maar onder lastige weersomstandigheden, de wind  was hinderlijk om goed voetbal op de mat te leggen, heeft Rhode een gemakkelijke zege behaald op Avesteyn uit Dinther. Rhode, koploper in de derde klasse, zal voorlopig met ploegen te maken krijgen die met een verdedigende opstelling voetballen om resultaat te kunnen boeken In Sint-Oedenrode.

De eerste helft was een matte partij voetbal waarin Avesteyn vanuit een verdedigende opstelling het aanvallend ingestelde Rhode lastig maakte. Rhode begon agressief, maar dit leidde nog niet tot echte kansen. Een hard schot van Joep van de Mortel in de vierde minuut kon de keeper van Avestyn nog weren. Aan de andere kant was er een gevaarlijke situatie waarbij de bal op de bovenkant van het Rhode-doel belandde. In de vijftiende  minuut kwam Rhode verdiend op voorsprong door een mooi doelpunt van Simon van de Wetering. Direct daarna werd het bijna 2 – 0 . Uit een corner creëerde Teun Latijnhouwers een kans die net geen doelpunt opleverde. Avesteyn probeerde met afstandsschoten de Rhode-keeper te verslaan. Er zat te weinig overtuiging in het spel van Avesteyn. De Rhode verdediging speelde een sterke partij en gaf geen kans weg. De ruststand was  1 – 0.

Direct na de rust begon Avesteyn enigszins aanvallender te voetballen, dit leidde tot grote kansen voor de Rhode-aanvallers Teun Latijnhouwers en Simon van de Wetering kregen kansen om de voorsprong te vergroten, helaas stond hun vizier net niet scherp genoeg. Toch kon een tweede doelpunt voor Rhode niet uitblijven gelet op de vele scoringsmogelijkheden. De 2 -0 in de zesenzestigste minuut was dan ook verdiend. Een hard schot van Simon van de Wetering kon de Avesteyn-keeper niet weren en de 2- 0 stond op het scorebord. Rhode bleef de bovenliggende partij maar was niet zorgvuldig genoeg in de afweking van de kansen, want gelet op het speelbeeld had de overwinning groter moeten zijn. Joep Vermelfoort schoot in de negentigste minuut tegen de paal ,meer zat er niet in.

Na negentig minuten voetbal floot de goed leidende  scheidsrechter Schenk uit Roermond deze sportieve wedstrijd af en blijft Rhode koploper in de derde klasse.

Aanstaande zondag: Rhode – FC Uden.

FC Uden, bij de aanvang van de competitie getipt als één van de kanshebbers voor de titel, heeft dit tot heden niet kunnen waarmaken. FC Uden staat de negende plaats met 8 punten achterstand op Rhode. Wil FC Uden nog meedoen om het kampioenschap, dan zal er gewonnen moeten worden van Rhode. De eerste in Uden wedstrijd op 13 september verloor Rhode, onverdiend, met 2 – 1. Rhode is uit op revanche voor deze nederlaag en zal ook na 16 speeldagen koploper willen blijven.