Lex Veldt in actie.
Lex Veldt in actie.

Zuid-Nederlands Kampioenschap BMX

Sport

Op zondag 21 juni werd in Veldhoven het Zuid-Nederlands Kampioenschap BMX verreden.

In de 77 manches tellende wedstrijd werd uitgemaakt wie zich de beste BMX-ers van Zuid Nederland mochten noemen in zijn of haar leeftijdsklasse. Kyro van Schijndel werd bij de Boys 12 jaar in zijn manches 2-3-3. In de kwartfinale werd hij 3e en met een strakke 2e plaats in de halve finale plaatste hij zich voor de finale, waarin hij met een 4e plaats net naast het podium greep. Bas Verhagen reed eveneens bij Boys 12 jaar. Hij reed in de manches 3-4-4 en in de kwartfinale naar een 5e plek. Ook Lex Veldt rijdt bij de Boys 12 jaar. Hij werd in zijn manches 5-5-3.

Jelle van Delft kwam uit bij de Boys 14 jaar. Hij reed pakte drie 5e plaatsen bij elkaar in de manches. In de open klasse 10/11 jaar won Bas Verhagen al zijn manches en ook de kwartfinale schreef hij op zijn naam. Met een keurige 2e plaats in de halve finale plaatste hij zich voor de finale waarin hij 4e werd.

Lex Veldt reed als allerjongste rijder bij de Boys 12/13 jaar. Hij werd in de manches heel keurig drie keer 3e. In de halve finale werd hij 7e. Een heel knappe prestatie. Jelle van Delft Boys 12/13 jaar werd in zijn manches 3-1-2. In de halve finale 4e en in de finale kwam hij als 6e over de streep. De volgende wedstrijd is een AK wedstrijd in Schijndel op zondag 28 juni.