Archief
Archief

BMX wedstrijden in Denemarken

Sport

Afgelopen weekend is in Bjerringbro (Denemarken) een EK-ronde gereden door twee Rooise BMX-ers. Daar was het geen 30 graden, maar wel een graad of 20 en veel wind. Gelukkig is het wel tijdens de wedstrijden droog gebleven.

Koen v/d Wijst reed bij Junior Men. Hij reed op vrijdag en zaterdag zijn wedstrijden. Op vrijdag was Koen erg goed bezig door al zijn manches te winnen, evenals de kwart- en halve finale. In de finale eindigde hij heel netjes als 6e. Op zaterdag werd hij in de manches 4-2-2, in de kwartfinale werd hij ook 2e. Helaas raakte hij in de halve finale buiten de baan en werd daardoor 7e.

Kyro van Schijndel reed bij de Boys 11/12. Hij reed op zaterdag ook zeer sterk en won al zijn manches. In de kwartfinale ging hij als eerste de eerste bocht in, maar schoot helaas van zijn trapper waardoor hij uiteindelijk 4e werd. In de halve finale was er een zeer spannende strijd om de 3e plek met drie jongens. Kyro reed de hele baan op een mooie vierde plaats en was op koers naar een finalerit, maar werd genadeloos afgestraft op een heel klein foutje in de laatste bocht. Met een fietswieltje verschil 5e, dus jammer genoeg geen finaleplek voor hem, maar toch een keurige 9e plaats.

Op zondag is Kyro in de eerste manche heel hard onderuit gegaan en had hij veel last van zijn heup en linkerbeen. Hij wilde wel nog verder fietsen en met een 3e en 2e plek in de manches plaatste hij zich nog wel voor de kwartfinale. Doordat hij behoorlijk last had, kon hij niet voluit gaan. Hij werd uiteindelijk 5e in de kwartfinale.