Sjef van den Berg
Sjef van den Berg

Sjef van den Berg Koning bij Ontspanning

Sport

Sint-Oedenrode - Op zaterdag 2 november was het jaarlijkse koningschieten bij Ontspanning. Na een voorronde van 30 pijlen op 25 meter gingen de 20 hoogste schutters door naar de afvalrondes. Bij deze rondes vallen na iedere 5 pijlen de laagste vier schutters af tot er nog vier schutters overblijven voor de finales. Deze finales worden geschoten met drie pijlen op 25 meter volgens het setsysteem. De winnaar en dus Koning van Ontspanning was Sjef van den Berg.

Prins werd René van Erp en Ridder William Huyberts. De vierde plaats was voor Lotte Steijaert. Zij was ook de Hoogste Dame na 30 pijlen. Verder nog een eervolle vermeling de 9e plaats van John van Mulukom en de 15e plaats van Marjelein Verhoeven. De overige resultaten na de afvalronden: Martie Verhoeven, Marjelein Verhoevne, Jan van Bergen, Toon van den Berg, Wil Kivits, Agnes Vissers, Jan Versantvoort, Remco Boleij, Frans van de Braak, Mark Kuys, Martijn de Kok, Jan van Erp, Toon Hermes, Jos van der Veer, Jan Gordijn, John van Mulukom, Roos Staals, Beppie van Bergen, René van der Heijden, Leo van Breugel, Michail Moonen en Jos van den Berg. Dinsdag is bij de Rozelaer een wedstrijd geschoten voor de competitie 2015. Dag winnaar was Jan van Erp met 210 punten. De overige scores: Antoon Hermes 201, Wim Boonstoppel 194, Leo van Breugel 184 en Ron Spijker 143.
Op maandag heeft Martie Verhoeven meegeschoten voor het Schijndels Kampioenschap. Met een score van 236 punten eindigde hij op de 93 plaats. Op woensdag hebben Agnes Vissers en Toon en Piet van den Berg in Schijndel meegeschoten met de zomeravondcompetitie op 50 meter. Agnes schoot 162 punten, Toon 222 (PR) en Piet 327 (PR). Er volgen nog 8 wedstrijden in deze competitie. Op maandagavond hebben de vrienden van Pieter Breugel hun clubavond, op dinsdagmiddag de Rozelaer en op vrijdagavond de senioren. De leden hebben een eigen sleutel en kunnen vrij trainen als de accommodatie niet bezet is. De jeugdtraining is op woensdagavond van 18.30 – 20.00 uur.