Gehavend Rooi verliest van Geldrop

Sint-Oedenrode - Het gehavende Rooi dames 1 heeft zondag verloren. Degradatiekandidaat Geldrop was in eigen huis met 2-1 te sterk en wist daardoor degradatie af te wenden. Rooi staat nog altijd op een vijfde plaats.

Rooi, dat het hele seizoen al met blessures kampt, kon zondag maar over één vaste verdedigster beschikken. Naast de geblesseerde Lisa van de Ven en Renee van de Broek moesten drie verdedigsters vanwege studie- en stageverplichtingen de wedstrijd aan zich voorbij laten gaan. De selectie werd daarom aangevuld met talenten Iris Touw, Dieke Gordijn en Maaike Rooyakkers. Ook de ervaren Roos van den Heuvel, die gewoonlijk uitkomt in dames 3, sloot weer aan de bij de groep.
In een wat rommelige beginfase was Rooi de betere partij. Het team van coach Jan Kemps kwam via een goed uitgevoerde strafcorner bijna op voorsprong, maar de Geldropse keepster voorkwam dat. Na tien minuten kwam Geldrop voor het eerst in de Rooise cirkel. De degradatiekandidaat schoot direct met scherp en kwam op voorsprong.
Na rust kwam Rooi terug in de wedstrijd. Bij de tweede paal was het Elles Kraayvanger die een rebound van de strafcorner alert binnen tikte. Maar Rooi kon niet doorpakken. En zo'n tien minuten voor tijd ging het voor de Rooise dames opnieuw mis. Geldrop werd door de scheidsrechter getrakteerd op een strafbal. Keepster Vera Simons zat dichtbij de inzet, maar kon een treffer niet voorkomen. Zondag spelen de dames hun laatste wedstrijd van het seizoen tegen Weert.