Stockfoto.
Stockfoto.

Waarom iDEAL een geweldige betaalmethode is in Nederland

Zakelijk

De laatste decennia is in Nederland het gebruik van iDEAL enorm toegenomen. Het is gebruiksvriendelijk en je kunt met deze methode altijd en overal te betalen wanneer je een Nederlandse bankrekening hebt. De laatste jaren is er steevast een flinke groei van het aantal iDEAL gebruikers en transacties. Hieronder zie je waarom deze betaalmethode zo populair is geworden en wat de reden is dat zoveel Nederlanders de voorkeur geven aan iDEAL voor al hun online transacties. In dit artikel kijken we naar de unieke kenmerken van iDEAL die het tot een favoriete keuze maken voor zowel consumenten als bedrijven in Nederland.

Overal te gebruiken
Op vrijwel elke website in Nederland is het mogelijk om met iDEAL te betalen. Wanneer je een rekening wilt voldoen, wilt inzetten op Nederlandse goksites of online kleding gaat kopen kan dit. Het is hier meestal ook mogelijk om je via je bankrekening te verifiëren, waardoor je snel kunt beginnen met spelen. De meeste Nederlandse online casino’s met een licentie bieden deze mogelijkheid aan, omdat vrijwel iedere Nederlandse speler toch al veel gebruikmaakt van deze optie. 

Gebruiksgemak
Een van de grootste pluspunten van iDEAL als betaalmethode is het enorme gebruiksgemak. Binnen enkele klikken kun je transacties voltooien. Hoe het precies werkt is ook afhankelijk van de bank die je gebruikt. De bekendste Nederlandse banken bieden internetbankieren aan waardoor het eenvoudig is om digitale transacties uit te voeren zonder dat er bijkomende kosten zijn. Dit zorgt ervoor dat er tegenwoordig jaarlijks meer dan een miljard transacties worden gedaan.

Veiligheid
In vergelijking met veel andere betaalmethoden waar Nederlanders minder bekend mee zijn, biedt iDEAL meer veiligheid. Een transactie wordt uitgevoerd via de beveiligde online omgeving van je bank. Hier zijn altijd een aantal extra stappen die je moet nemen om een betaling af te kunnen ronden, zoals tweestapsverificatie of het invoeren van een wachtwoord.

Beschikbaarheid
Nog een reden waarom iDEAL een populaire betaalmethode is, is omdat andere betaalmethoden niet overal beschikbaar zijn. In de meeste grote webwinkels en bij veel bekende websites zul je hier niets van merken. Naast iDEAL zijn er vaak allerlei andere betaalopties om uit te kiezen. Toch komt het nog regelmatig voor dat bij iets kleinere e-commerce bedrijven weinig andere mogelijkheden zijn. Zo weet je met iDEAL eigenlijk bijna zeker dat je online overal kunt betalen terwijl er geen bijkomende kosten zijn.

Mobiele betalingen
Nog een fijne bijkomstigheid is dat het met iDEAL makkelijk is om met je smartphone te betalen. Wanneer je de app van je Nederlandse bank op je Android of iOS toestel hebt geïnstalleerd kun je transacties binnen slechts enkele seconden uitvoeren. Zo kun je ook overal onderweg snel en makkelijk betalingen met iDEAL voltooien. Nog een voordeel van mobiele betalingen is dat je altijd overzicht hebt over wat er op je rekening staat en welke transacties er zijn uitgevoerd.