Het hele team met Ton, Eric en Frank vooraan.
Het hele team met Ton, Eric en Frank vooraan. Foto: Bas Ulehake

Passie voor het vak, helderheid in zaken

Zakelijk

Sint-Oedenrode - Aan tafel in de grote kantoorruimte in de eerste toren aan de A50 wordt al snel duidelijk waarom de ervaren Ton van de Sande, register accountant, de keuze heeft gemaakt zijn accountancy diensten voort te zetten, samen met twee ‘young professionals’. Een overduidelijke overeenkomst van de drie toegewijde ondernemers is de passie en liefde voor het vak.

Bestenaar Eric van der Vleuten en Rooienaar Frank van den Oever hebben met Ton van de Sande naast zich een frisse start gemaakt. Onder de naam Bright Accountants en Adviseurs wordt door de jaren verworven kennis en kunde gecombineerd met een frisse wervelwind.

Digitaliseren
Natuurlijk zijn er meer accountantskantoren in Sint-Oedenrode en dan komt het aan op onderscheidend vermogen. Daarover zijn Ton, Eric en Frank zelfverzekerd. Eric legt uit: “We digitaliseren de administratie van onze klanten volledig. Zo wordt het voor zowel de klant als voor Bright steeds overzichtelijker en gemakkelijker om snel en eenvoudig inzicht te krijgen in de stand van zaken. Niet geheel onbelangrijk: de klant houdt steeds meer tijd over om te kunnen ondernemen. Bovendien staan wij voor een heldere, betrokken samenwerking waarbij direct contact met de klant voor ons erg belangrijk is. Wij maken tijd om onze klanten te kunnen adviseren. Hoe kun je het bedrijf het beste laten groeien? Hoe zie je jouw onderneming over vijf jaar? De tijd die we eerder spendeerden aan de ouderwetse accountancy hebben we nu over om vaker met de klant te sparren. Hoe kunnen we omzet vergroten, kosten besparen en risico’s verkleinen? Samen nadenken over strategisch management en financiële planning op weg naar het waarmaken van de dromen van de klant.”

Betrokken
Het dagelijks bijsturen is voor Bright een sport, een professionele hobby. Ze houden er van om samen met klanten bezig te zijn met hun bedrijfsprocessen. Veranderingen in de wet en regelgeving hebben direct invloed op ondernemers. Frank: “Wij zijn de oren en ogen van onze klanten. We nemen ze mee in veranderingen en helpen ze met oplossingen.” Dat noemen ze bij Bright proactief benaderen. Frank is trots op hun werkwijze. Hij benoemt nog een ander onderscheidend punt. “Bij ons is een vaste prijsafspraak mogelijk en daar is service in verwerkt. Heldere, duidelijke afspraken zodat een klant weet waar hij aan toe is.”

Het is duidelijk dat Sint-Oedenrode een onderscheidend accountantskantoor rijker is. Maar één ding blijft nog ongewis... waar komt de naam Bright vandaan? Toen Ton eens vanuit een klant in Rotterdam naar huis reed en de zon in de verte zag, schoot de naam Bright binnen. “Ja, we zien het helder voor ogen én als bedrijf moet je een stip aan de horizon hebben.”

Bright accountants en adviseurs B.V. – www.brightaa.nl – 0413-477881 – Sluitappel 41 – Sint-Oedenrode