Deze mensen heten u van harte welkom
Deze mensen heten u van harte welkom

Startschot klinkt voor Gezondheidscentrum De Meierij

Zakelijk

Sint-Oedenrode -De bouwvakkers liepen vrijdag nog af en aan. Voorbijgangers kraakten de hersenen met de vraag 'is dit maandag allemaal af?' Het antwoord is 'nee', niet alles, maar in grote lijnen is Gezondheidscentrum De Meierij klaar voor de start. Maandag draaiden enkele praktijken de eerste uren op de nieuwe locatie. Onder hen heerst nu al jubelstemming over de saamhorigheid in het pand en de toegankelijkheid.

Maandagavond werd door alle ondernemers die in het pand gehuisvest zijn het glas geheven op de officiële start van het gezondheidscentrum. In maart vindt een officieel moment plaats voor de burgers. "Dat wil ik pas doen als alles af is en als alles volop draait", heeft eigenaar en initiatiefnemer Joost de Vaan een punt. Er moeten nog veel 'kleine' dingen gebeuren in het gebouw, maar duidelijk is al dat de fysiotherapiepraktijk van Joost de Vaan er enorm op vooruit is gegaan. "Ik ben Theo van den Oever dankbaar voor de kans die hij mij heeft gegeven om me in zijn sportschool te huisvesten, maar ik was toe aan een nieuwe stap. Dit geeft mijn praktijk zoveel mogelijkheden voor de toekomst! We hebben veel meer ruimte nu en de bereikbaarheid is super. Het was vandaag al erg druk met mensen die een kijkje kwamen nemen" lijkt de therapeut een beetje verrast. Hij zal er zo aan gewend zijn, want doordat twaalf gezondheid gerelateerde praktijken zich vestigen in het centrum zal het er vaak druk zijn met mensen die in en uit lopen.
Buurtzorg, logopedie, psychologie, podotherapie en nog veel meer takken van 'sport' krijgen een plek in het gezondheidscentrum. "De ene na de andere praktijk druppelt binnen", vertelt de eigenaar. "Zoals gezegd zijn het er twaalf, maar er is nog plek voor meer. Samen willen we een totaalpakket aan zorg aan de burger bieden. Bovendien versterken we elkaar door saamhorigheid. Doorverwijzen naar een ander is nu een stuk makkelijker."

Hoewel het binnen nog wat rommelig is en hier een daar een vakman de plooien gladstrijkt is de start op maandag in ieder geval veelbelovend geweest. Joost: "Alles werkte in één keer! Stroom, internet, alles deed het direct. Dat was erg fijn, want zo hebben we meteen goed kunnen draaien." Na deze dag liet Joost de champagne knallen met zijn nieuwe collega ondernemers. Stuk voor stuk zin om snel weer aan de slag te gaan met het helpen van de Rooise burger.


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding