Een actiefoto van één van de wedstrijden.
Een actiefoto van één van de wedstrijden. Foto:

Drie keer lijfsbehoud voor Attaque

Sport

Sint-Oedenrode - Aangezien alle drie de teams van TTV Attaque het competitieseizoen eindigde op een plek die garant stond voor nacompetitie, moesten zij afgelopen vrijdag nog een keer in actie komen. Na een competitieve avond was het resultaat handhaving voor alle teams.

Attaque 1 moest tegen Veldhoven 8 initieel aan de bak. Ondanks de duidelijke favorietenrol, kwamen de Rooise vaandelploeg plots met 0-2 achter. Ze werden vervolgens wel geholpen door de derde man van de tegenpartij, die een uur te laat op kwam dagen en hiermee Attaque een punt schonk. Inmiddels was de eerste roestigheid bij Dirk Kastelijn en Nick van Galen verholpen, waarna de mannen geen kind meer hadden aan de tegenstanders. In het restant van de avond werden slechts een handjevol games verloren, maar geen van de mannen kwam nog in de problemen, waardoor een klinkende 6-2 zege werd geboekt. Hiermee is een plek in de derde klasse volgend seizoen gewaarborgd.
Attaque 2 zou het op papier wat lastiger hebben kunnen krijgen met hun tegenstander, PJS 3. Dit bleek op de avond zelf ook zo te zijn, al was de start uitstekend. Robert Wielink won met het klein mogelijkste verschil zijn eerste pot en Stefan Kerk bracht de stand op 2-0. Cliff van Driel was op comebackkoers, maar trok net aan het kortste eind. Het dubbel werd wel weer gewonnen en zo werd het 3-1. PJS kwam echter terug tot 3-3 en de degradatieangst sloop er eventjes in bij de Rooise ploeg. De mannen stelden echter snel weer orde op zaken. Door twee overwinning in 3 games van Cliff en Stefan was de ploeg niet meer te achterhalen. De ontmoeting eindigde uiteindelijk in een 6-4 overwinning, waardoor de vierde klasse ook volgend seizoen weer het decor van Attaque 2 is.

Attaque 3 was het enige team van de drie die voor promotie ging. Er moest dan gewonnen worden van Een en Twintig 5. De start beloofde weinig goeds. Mirco Schepens en Lars van Driel wisten beiden niet te winnen. Dirk Schoo haalde daarna wel de hatelijke nul van het bord, maar vervolgens werd het 1-3. Toen Mirco de kopman van de tegenstander verraste was er ineens weer hoop en Attaque kwam zelfs langszij. Dit bleek echter het laatste wapenfeit te worden. In de resterende partijen kwam de Rooise ploeg toch net wat tekort, waardoor de eindstand 3-6 werd, een respectabele prestatie.