Boskant speelt gelijk tegen Avesteyn

Sint-Oedenrode - De inhaalwedstrijd die Boskant 1 op Paasmaandag moest spelen tegen Avesteyn 1, is, net als de eerste wedstrijd deze competitie, geëindigd in een gelijkspel: 0-0. Geen doelpunten dus, maar toch was de wedstrijd niet vervelend om te zien. Ondanks een zware Paaspop veel inzet aan beide kanten en een behoorlijk tempo! Over het geheel gezien was de puntenverdeling een juiste weergave van de wedstrijd. Toch had het zomaar anders kunnen zijn, zowel in het voordeel van Boskant als van de bezoekers.

Voor rust had Boskant een licht voordeel. Al in de 5e minuut leek Boskant een voorsprong te nemen, maar de snoeiharde knal van Emiel van den Elsen, na een goede voorzet van Jim van der Zanden, eindigde op de vuisten van Avesteyn doelman Buermans. Een centimeter of 10 naar links of rechts ……….. ! In de 23e minuut had Ron van Uden een goede mogelijkheid. Na een strakke (verre) pass van Geert van Gils, kreeg Ron een prima gelegenheid voor een lob. Z'n balgevoel liet hem deze keer echter in de steek. Vijf minuten later leek Mark van der Heijden te profiteren van een te zachte terugspeelbal, maar doelman Buermans kon de bal nog net op tijd blokkeren. De beste kans voor de bezoekers voor rust, een scherpe voorzet van links van de voet van Martijn Swartjes in de 29e minuut, werd door de attent keepende Boskant doelman Fred van Bussel kundig onschadelijk gemaakt. Een nul-nul ruststand derhalve.

De eerste mogelijkheid na rust was opnieuw voor Boskant. Na een schermutseling voor het Avesteyn doel, in de 53e minuut, miste Ron van Uden vanuit de draai het doel maar een tiental centimeters. Doelman Buermans zou kansloos zijn geweest. Daarna kwam Avesteyn wat beter in de wedstrijd. In de 55e minuut al zorgde Joost van Vugt met een strakke voorzet voor gevaar voor het Boskant doel. En in de 62e minuut was het maar goed dat de bal bij een voorzet "smoorde" zodat Fred de bal eenvoudig kon verwerken. Toch leek Boskant 2 minuten later een voorsprong te pakken. Een snelle uitval werd door Emiel, nadat hij de bal goed vrijmaakte, vanaf ruim 20 meter onhoudbaar voorbij doelman Buermans geschoten. Vol op de paal helaas! In de 67e minuut was het opnieuw de beurt aan Avesteyn. Na balverlies in de Boskant verdediging kreeg Rens van Vugt een prima schietkans, maar z'n inzet werd knap door Fred uit het doel gebokst. In een laatste poging de 3 punten in huis te houden wisselde Boskant nog op enkele posities om aanvallend nog meer druk op het Avesteyn doel te zetten. Helaas leverde dat geen uitgespeelde kansen op. Sterker nog, in de 89e minuut had de overwinning zomaar naar Avesteyn kunnen gaan toen invaller Bart Verkuijlen vrij voor Boskant doelman Fred van Bussel verscheen. Maar ook deze keer wist Fred, met al z'n ervaring, te voorkomen dat Boskant met lege handen de kleedkamers in moest!