Vanaf het viaduct kleurt Nijnsel geelblauw
Vanaf het viaduct kleurt Nijnsel geelblauw Foto: Sem van der Kallen

Nijnsel kleurt volgend voorjaar geelblauw

Roois nieuws

Nijnsel - Maar dan moeten we dus nog wel even wachten, de voorbereidingen zijn echter getroffen. Afgelopen donderdagmiddag zijn er in de kom van Nijnsel door een gespecialiseerd bedrijf uit Noordwijkerhout maar liefst 25.000 (!) bloembollen geplant. En dat overwegend in de ‘jubileumkleuren’ geelblauw; narcissen, hyacinten, krokussen en scilla’s (sterhyacint).

Verantwoordelijk lid en kartrekker Henk Verstraten van de Stuurgroep: ‘We vonden het als jubileumstuurgroep een leuk idee om in het voorjaar de kom van Nijnsel in de clubkleuren geel en blauw om te toveren. Daartoe heb ik contact gezocht met de gemeente die wel in waren voor dit idee. Zij wees ons op het bestaan van het Fonds Maatschappelijke Initiatieven waar we met succes een beroep op deden. Dankzij de ontvangen subsidie konden wij dit initiatief mede realiseren. We hebben vervolgens het aantal vierkanten meters uitgerekend en toen kwamen we best wel op een ‘keukenhofaantal’ uit. Maar wie gaat ze dan zetten, voornamelijk onder de graszoden? Ook daar wist de gemeente een oplossing voor, een gespecialiseerd bedrijf uit, vanzelfsprekend, de Bollenstreek, waarmee de gemeente vaker zaken deed. Daar hangt natuurlijk wel een prijskaartje aan en dat legde de gemeente liever bij ons neer, begrijpelijk. Vervolgens hebben we aangeklopt bij onze sponsorleden met ook een clubhart in de genoemde kleuren en die door de Schepper zijn begiftigd met professionele groene vingers. En dat deden we niet tevergeefs. Daarom naast de gemeente Meierijstad ook veel dank aan Toby Verhoeven, Ad Leenders, Tijs Verbakel, Rob Dortmans en Lars van Zutphen.

En nu dus nog even de winter door en dan gaan we zo maart, april volgend jaar de resultaten zien van dit mooie en originele initiatief wanneer het voorste deel van de Lieshoutseweg in een ongetwijfeld fraaie en betoverende geelblauwe bloemenzee verandert.