Afbeelding
Foto: Jade van den Berk

Graffiti kunstwerk fleurt bouwplaats in het centrum op

Roois nieuws

Sint-Oedenrode - In het centrum van Sint-Oedenrode waar Van Stiphout hard aan het werk is voor het nieuwe appartementencomplex is een muurschildering in de maak. Twee professionele graffiti schilders zijn daar op de schutting een kunstwerk aan het spuiten.

Vincent Huibers en Werner Zwakhalen, de artiesten die door Van Stiphout zijn ingehuurd, geven kleur aan de schutting die de bouwplaats scheidt van het centrum. Met op de muur de tekst: Hier bouwt Van Stiphout het hart van Rooi. De naam van het aankomende gebouw. De kunstenaars zijn al een week bezig met de schildering en ze verwachten deze week ook klaar te zijn. Werner, met als artiestennaam Nash, vertelt dat hij bezig is met het schilderen van een bouwvakker. “Met veertig jaar ervaring in het graffiti vak is dit voor mij niet meer zo’n uitdaging,” voegt hij toe. “Hoewel het misschien eenvoudig lijkt, is het toch écht iets wat je onder de knie moet krijgen,” voegt Vincent lachend toe.

De muurschildering krijgt nu al veel aandacht van omstanders. Een wandelaar lacht en zegt: “Wat ziet dat er leuk uit zeg!” Zo zijn er nog veel meer reacties vertelt Bjarn Schellekens uit de communicatie van Van Stiphout. “Veel ouderen mensen vinden het erg leuk om te zien. We gaan hier ongeveer ander half jaar bouwen dus dan is het toch mooier om naar een leuke schutting te kijken dan naar een saaie muur midden in het centrum. En omdat Van Stiphout uit Sint-Oedenrode komt vonden we het belangrijk om iets extra’s te doen voor de bewoners”, zegt Bjarn vrolijk. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
muurschildering van stiphout,  graffiti, artiesten:Vincent Huibers en Werner Zwakhalen
Afbeelding
muurschildering van stiphout,  graffiti, artiesten:Vincent Huibers en Werner Zwakhalen