Yannick Siauw 19e op halve finale NK turnen

Roois nieuws
Toen Yannick Siauw enkele jaren geleden in de kleutergroep van Dioscuri’94 uit Sint-Oedenrode gymde had hij nooit gedacht dat hij afgelopen weekend deel zou nemen aan de halve finale van het NK turnen. Nadat de inmiddels 9-jarige turner te oud was voor de kleutergroep ging hij verder bij Gymnastiek Vereniging Best. Al vrij snel werd Yannick geselecteerd voor de wedstrijdselectie en hij traint nu meerdere keren per week bij de Bestse Gymnastiek Vereniging.

Yannick komt dit jaar uit in de categorie Instap 2e divisie en heeft zich via de kwartfinales weten te plaatsen voor de halve finale van het NK turnen die afgelopen weekend in Zwijndrecht plaats vond. De beste 48 instappers verschenen aan de start met als doel zich te plaatsen voor de finale. Hiervoor moest men in de top 12 eindigen.
Yannick begon zijn wedstrijd op vloer met een nette oefening waar hij 16,85 punten voor kreeg. Ook op voltige en ringen liet hij goede oefeningen zien. Yannick was vooral tevreden over zijn sprong, waarbij hij maar liefst 18,25 punten behaalde. Ook de oefening op brug ging naar tevredenheid met een mooie afsprong door de handstand. Het laatste toestel was de rekstok. Op dit toestel werd Yannick vorig jaar regiokampioen en ook nu liet hij weer een strakke oefening zien. In totaal kwam Yannick tot 100,40 punten en werd daarmee 19e van Nederland.