Evelien den Ouden Regiokampioene namens Dioscuri

Roois nieuws
Sint-Oedenrode - Zaterdag 28 maart vonden in Cuijk de regiokampioenschappen turnen dames D2 en 5e divisie plaats. Op zondag 29 maart, eveneens in Cuijk, de toestelfinales voor de 3e divisie.

Alysha Broeders, Janne Oerlemans en Evelien den Ouden, allen Pupil I in het niveau D2, turnden zaterdagmiddag de Regiokampioenschappen, voor Alysha de allereerste individuele wedstrijd. De meiden begonnen op het onderdeel vloer, waar Janne namens Dioscuri het spits afbeet. Janne turnde voortreffelijk en haar vloeroefening (goed voor 13,050 pt) leverde haar terecht plaatsje in de toestelfinale op. Evelien wist alle verwachtingen te overtreffen op vloer door zich als allereerste voor deze toestelfinale te plaatsen. Haar score van 13.950 pt. bleek de allerhoogste vloerscore. Na vloer gingen de meiden naar sprong. Niet hun favoriete toestel, maar alledrie sprongen ze twee keurige handstandplatvallen. Op het derde onderdeel, brug, mocht Alysha starten. Haar nette oefening werd door de jury beloond met 12,700 pt. Alysha kwam daarmee slechts twee tiende van een punt tekort voor de brugfinale. Evelien wist zich wel nipt voor deze toestelfinale te kwalificeren. Tot slot, de evenwichtsbalk. Janne, die ondanks de zenuwen met zowel de handstand als de koprol op de balk wist te blijven staan, kwalificeerde zich knap als 5e voor de balkfinale. Ze neemt het daarin later dit seizoen op tegen haar clubgenootje Evelien, die zich als 2e voor deze toestelfinale plaatste.
Nietsvermoedend van hoe goed de meiden hadden geturnd marcheerden ze op voor de prijsuitreiking. Met een puntentotaal van maar liefst 53,367 pt bleek Evelien eerste te zijn geworden! Met een stralend gezicht kreeg zij de gouden medaille omgehangen. En daar bleef het niet bij: Evelien bleek niet alleen de beste van de wedstrijd te zijn, maar van alle Pupillen I niveau D2 van regio Brabant-Oost. Trots kreeg ze nóg een gouden medaille omgehangen en mag ze zich Regiokampioene noemen. Janne werd 10e en Alysha knap 15e.
Zondag streed Sterre van den Brand in drie toestelfinales om de medailles in de categorie Jeugd II divisie 3. Ze begon op het onderdeel sprong, waar ze twee keurige half in/half uit-sprongen liet zien. De jury waardeerde haar sprongen met 11,850 pt. Hiermee kwam Sterre 0,050 pt tekort voor het brons. Tijdens haar tweede optreden haalde Sterre wederom alles uit de kast. Voor het eerst in een wedstrijd liet ze op vloer een streksalto met halve draai zien. Huizenhoog en keurig gestrekt. Op balk moest Sterre na de pirouette de balk helaas vroegtijdig verlaten. Helaas dus geen medaille(s) voor Sterre, maar wel weer een mooie wedstrijdervaring rijker.