Competitiewedstrijd Dioscuri

Roois nieuws
Sint-Oedenrode - Op zondag 22 maart vond in Sporthal de Streepen een dubbele competiewedstrijd plaats, waarin teams van Dioscuri het opnamen tegen sterke regionale tegenstanders.

De meiden van het team Pupil 2 D1, Kaya van der Wijst, Juul van Bogget, Evi van den Meerendonk en Amy Jones, traden in het strijdperk tegen Sportief Oss. Helaas moesten ze teamgenoot Anouk van den Brand dit keer missen. De spits werd afgebeten op de brug en hierbij turnde Amy een hele mooie oefening welke goed was voor 14,25 pt. De dames turnden verder met het onderdeel vloer. Hier werden er prima punten binnen gehaald door Juul (13,05 pt) en Kaya (11,90 pt) door het uitvoeren van een mooie arabier flikflak! Vervolgens gingen ze vol goede moed door met het onderdeel sprong waar de overslagen en salto's goed uitgevoerd werden en Evi 13,375 ptn en Amy 13,325 pt behaalden. Tot slot het laatste onderdeel balk en hier behaalden Kaya en Juul mooie scores van 12,55 en 14,00 pt. Dioscuri bereikte een totaal aantal punten van 198,450 pt. maar de winst werd echter toch binnen gehaald door Sportief Oss. Op 4 april weer nieuwe kans voor onze meiden!

Team Instappers D1 turnde haar wedstrijd tegen Turnlust uit Budel. Een bij voorbaat verloren wedstrijd doordat 1 teamgenoot helaas ziek was en 1 niet aanwezig kon zijn. Toch zijn Keri Habraken, Amy Pompen en Veerle Dahler vol enthousiasme begonnen aan de strijd. Sprong was het eerste onderdeel waarbij Veerle een mooie sprong liet zien, goed voor 13,10 pt. De balk was daarna aan de beurt, altijd een lastige onderdeel door de koprol. Ze hebben echter wel alledrie een keurige handstand laten zien en Amy bracht op dit onderdeel het mooie puntenaantal van 11,85 binnen. De turnsters gingen verder met het onderdeel brug, wat erg goed ging. Het hoogste punt hier behaalde Keri met 13,75, maar ook de andere 2 turnden een prima oefening. Als laatste onderdeel stond de vloer op het programma en hier lieten de meisjes nette oefeningen zien welke met prima scores werden beloond. Dioscuri eindigde met 3 turnsters op een puntentotaal van 146,625 ptn waar ze erg tevreden mee mogen zijn. In de individuele scores eindigde Keri zelfs op een eerste plaats, super knap natuurlijk!