Rooise sportkampioenen gehuldigd en titels verleend

Roois nieuws
Tijdens het sportgala dat vrijdagavond 13 maart plaatsvond, heeft de Stichting Sportgala Sint-Oedenrode de ruim veertig Rooise sportkampioenen gehuldigd. Daarnaast werd bekendgemaakt aan wie de titels sportman, sportvrouw, sportploeg en sportvrijwilliger werd verleend.

Sportvrijwilliger van het jaar 2014
Martien van Erp, Rooise Dam- en Schaakvereniging
Voor het stichtingsbestuur altijd de moeilijkste klus. Alle vrijwilligers verdienen namelijk roem en daarom is deze titel ook symbolisch. In de persoon van Martien van Erp worden alle sportvrijwilligers in Sint-Oedenrode gehuldigd en bedankt. Mede door hun vrijwillige inzet is het mogelijk onze sport te beoefenen. Martien is als vrijwilliger al meer dan 40 jaar de drijvende kracht achter De Rooise dam- en schaakvereniging. Waar in veel gemeenten de damverenigingen steeds minder leden hebben, blijven de dammers in Rooi dankzij de inzet van Martien komen.

Sportman van het jaar 2014
Hans Vogels, motorcross, Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging
Hans Vogels is de man waar heel Rooi vol trots over spreekt. Tijdens Dakar 2014 was Hans de beste nieuwkomer (rookie) op de motor. Daarnaast werd Hans voor de achtste keer Nederlands kampioen enduro. Het stichtingsbestuur ziet in Hans een topsporter van wereldklasse en benoemt hem tot sportman van het jaar 2014.

Sportvrouw van het jaar 2014
Elise Pennings, zwemmen, Eindhovense Studenten Waterpolo & Zwemvereniging Nayade
Elise Pennings draait al jaren mee aan de top van het Nederlandse zwemmen. Afgelopen jaar bewees ze in zeer goede vorm te verkeren en won op diverse onderdelen en afstanden. Daarnaast werd Elise met haar teamgenoten tweede op het wereldkampioenschap lifesaving. Het stichtingsbestuur waardeert de veelzijdigheid en veerkracht van Elise en ziet in haar de sportvrouw van het jaar 2014.
 
Sportploeg van het jaar 2014
Judo-Katateam Cor van der Heijden en Eric Markgraaff, judo, budovereniging Dai-Ippo
Twee bronzen medailles op het Nederlands kampioenschap, de deelname aan het Europees kampioenschap in Italië en het WK Kata in Japan illustreren zowel de bedrevenheid als de gedrevenheid van Eric Markgraaff en Cor van der Heijden in de judosport. Naast de uitzonderlijke prestatie roemt het stichtingsbestuur de voorbeeldfunctie die de heren bekleden voor jeugdige judotalenten die zij naar de top begeleiden. De titel van Sportploeg van het jaar 2014 is dan ook zeer verdiend.

Sporttalent van het jaar 2014
Jade Kluijtmans, tennis, tennisorganisatie Mike Martin
Jade is een zeer talentvolle tennisster die elke dag traint. Ze behoort tot de top drie van Brabant en beste 25 tennissters van Nederland in haar leeftijdscategorie. Jade beschikt over de ‘beloftestatus’ van noc-nsf en zit op een middelbare school voor topsporters in Rosmalen. Het stichtingsbestuur ziet in Jade een toekomstige sportvrouw van het jaar en moedigt haar aan door haar te benoemen tot Talent van het jaar 2014.

Het Sportgala 2015 is mogelijk gemaakt door de (financiële) ondersteuning van MK2 Audiovisueel, De MooiRooi Krant, Grand Café & Zalencentrum De Beurs, Kalmann Mediaproducties, Rabobank Hart van De Meierij, EMVO Techniek , DJ Sophie’s Choice, Jan Ebbenn Fotografie, Van Kuringe Adviesgroep, Fysiotherapiepraktijk Joost de Vaan, Sportcentrum van den Oever, Van de Ven Accountants|Adviseurs, Rooyse Autobedrijven, Van Berkelgroep, Landgoed De Rijt, Aben Reclame Sint-Oedenrode, Bloembinderij De Keizerskroon, Rango Concepts, Dansgroep UniQue en Gemeente Sint-Oedenrode.