Rinus Timmers: 45 jaar bestuurslid Rhode

Roois nieuws
Sint-Oedenrode - Tijdens de ledenvergadering van voetbalvereniging Rhode op donderdag 5 maart, is Rinus Timmers teruggetreden als bestuurslid. Vanaf 29 juni 1970 heeft Rinus onafgebroken in het bestuur gezeten en talrijke functies vervuld zoals secretaris – bijhouden ledenadministratie – regelen wedstrijdzaken - verslagen maken van voetbalwedstrijden voor de kranten en de website – clubblad verzorgen – websitecoördinator - altijd stand-by voor allerlei taken, zoals scheidsrechter – zondagdiensten. Kortom een clubman behept met het Rhode-virus die altijd, in goede en mindere goede tijden, bereid was zich in te zetten voor Rhode.
Rinus was een manusje van alles binnen Rhode. Zelf heeft hij gevoetbald van 1956 tot 1988 en ingewijden weten te vertellen dat de snelle René van de Kerkhof het moest afleggen tegen Rinus. Voorzitter Wim van Meijl dankte Rinus hartelijk voor zijn enorme inzet en betrokkenheid bij Rhode en kondigde aan op de Rhode-club dag, 24 mei a.s., officieel afscheid te nemen van hem als bestuurslid. Rinus kondigde aan zich te willen blijven inzetten voor Rhode, maar niet meer aan de bestuurstafel. Rinus werd met een bijzonder warm en langdurig applaus bedankt.
Voor zijn grote verdiensten voor Rhode is Rinus tweemaal onderscheiden:
- Op 24.05.2003: Erelid Rhode
- Op 29.04.2009: Koninklijke onderscheiding: lid in de orde van Oranje Nassau.

Bestuur mutaties
Behalve Rinus is ook Albert Latijnhouwers gestopt als bestuurslid. Albert heeft ruim 10 jaar in het bestuur gezeten en zich ingezet op het terrein van algemene zaken en ondersteunende diensten. Ook Albert werd door Wim van Meijl bedankt voor zijn werkzaamheden voor Rhode en benadrukte dat Albert altijd op een constructieve en prettige manier gewerkt heeft voor de club. Ook Albert kondigde aan zich te blijven inzetten voor de club.
Nieuwe bestuursleden
De vrijgekomen bestuurs-plaatsen zijn donderdag 5 maart meteen ingevuld door:

- Edo van Rossum, secretaris
- Frank Wagenmakers, penningmeester
- Albert van Stiphout, facilitaire zaken.
De drie nieuwe bestuursleden werden met algemene stemmen gekozen en hen werd veel succes toegewenst.