Afbeelding

Prachtig wedstrijdweekend voor Dioscuri: goud voor Ilse en Juul, brons voor Amber

Roois nieuws
Zaterdag 28 februari en zondag 1 maart hield Dioscuri in samenwerking met de KNGU de regionale voorwedstrijden voor de D1 en 4edivisie turnsters. Meer dan 400 turnsters uit de hele regio kwamen naar sporthal De Streepen met als doel zich te kwalificeren voor de regio- en toestelfinales later dit seizoen.

Julia van Hoof beet namens Dioscuri het spits af. Zaterdagochtend in de categorie Jeugd 1 liet zij zien veel vooruitgang te hebben geboekt. Op sprong turnde Julia twee prachtige overslagen, die uiteindelijk zelfs goed bleken te zijn voor een toestelfinale. Maar het bleef voor Julia niet bij één kwalificatie. Ook op brug turnde ze de oefening van haar leven en behaalde ze de toestelfinale. Ondanks deze twee geweldige prestaties greep Julia nipt naast een kwalificatie voor de regiofinale, maar met twee toestelfinales op zak was Julia terecht meer dan tevreden.
In de tweede wedstrijd was het de beurt aan Amber Minten. Voor haar was dit de allereerste individuele wedstrijd. En meteen een succesvolle! Met een 14,400 op brug kon haar wedstrijd niet beter van start gaan. Maar na drie vallen op het onderdeel balk leken haar medaillekansen even verkeken. Amber behaalde echter ondanks die drie vallen een keurige score op balk en liet op vloer en sprong vervolgens zien zeker nog mee te doen om de medailles. En met succes, Amber won uiteindelijk het brons! Ze kwalificeerde zich daarmee voor de regiofinale en mag bovendien later dit jaar om de medailles in maar liefst drie toestelfinales gaan strijden.
Het succes bleef hier niet bij voor de trotse thuisvereniging. Namens Dioscuri kwamen in de 3e wedstrijd nog drie junioren in actie. Paula Verwaard begon haar wedstrijd met een prachtige vloeroefening. Één tiende van een punt tekort voor een kwalificatie voor de toestelfinale, maar Paula kan zeker tevreden terugkijken op haar wedstrijd. Elena Haenen turnde een stabiele wedstrijd en kwalificeerde zich uiteindelijk voor de regiofinale. Ilse van der Heijden stak echter met kop en schouders boven de concurrentie uit en behaalde op alle toestellen de hoogste score. Met maar liefst 1,675 pt meer dan de nummer 2 kreeg Ilse de gouden medaille omgehangen. Ilse plaatste zich met deze geweldige prestatie voor zowel de regiofinale, als voor alle vier de toestelfinales.
In de vierde en laatste wedstrijdronde op zaterdag kwamen de Rooise turnsters uit de Senior-categorie in actie. Anneke Verwaard en Myrne van den Eertwegh behaalden een knappe 6e en 8e plaats in het eindklassement en kwalificeerden zich daarmee voor de regiofinale. Daarnaast wist Anneke nog een plekje in de toestelfinales balk en vloer te bemachtigen en mag Myrne nog om de medailles gaan strijden in de balk-, en sprongfinale. Balk bleek een sterk toestel van de Rooise turnsters te zijn. Nienke van der Vleuten, de 3e Senior-turnster van Dioscuri, turnde op dit onderdeel haar beste oefening ooit. Het scheelde slechts 0,05 pt of ook zij mocht in de balkfinale met Anneke en Myrne gaan strijden om de medailles.

Zondagochtend om 09.00 uur was het de beurt aan de Instappertjes van Dioscuri. Veerle Dahler, Keri Habraken en Amy Pompen begonnen meteen op het zenuwtoestel, de evenwichtsbalk. Nog hier en daar een wiebeltje en een val, maar de dametjes behaalden keurige scores. Veerle heeft zich zelfs gekwalificeerd voor de toestelfinale op het onderdeel balk. Op de andere drie toestellen turnden de meiden beter dan ooit tevoren en het resultaat was dan ook meer dan verdiend: alle drie hebben ze zich geplaatst voor de regiofinale.
En ook in de laatste wedstrijd kwalificeerden alle turnsters van Dioscuri zich voor de regiofinale. Amy Jones behaalde in de categorie Pupil II bovendien de allereerste plaats op het onderdeel brug en daarmee een finaleplek. Ook Anouk van den Brand behaalde de brugfinale. Daarnaast kwalificeerde Anouk zich voor de vloer- en sprongfinale. Op balk werd streng gejureerd. Juul van Bogget en Kaya van der Wijst waren er echter op gebrand de jury te laten zien goed te zijn in het onderdeel balk. En met succes: knap behaalden ze respectievelijk de 2e en 3e plaats op dit toestel en daarmee dus verdiend een finaleplaats. Juul van Bogget kwalificeerde zich bovendien als eerste voor de vloerfinale. En alsof dat nog niet genoeg was sleepte Juul ook nog eens het tweede goud binnen voor Dioscuri!

Kortom, 3 medailles, 12 kwalificaties voor de regiofinales en 21 toestelfinaleplaatsen voor Dioscuri. Het was een geweldig turnweekend waar zowel de turnsters en trainsters, als het publiek in grote getale van heeft genoten. Uiteraard hadden we dit weekend niet kunnen organiseren zonder al onze vrijwilligers. Bij deze willen we hen dan ook nogmaals ontzettend bedanken!