Nijnsel/TVE Reclame naar het hol van de zwartwitte leeuw

Roois nieuws
Liever waren de geelblauwen de tweede helft van de competitie thuis al gestart tegen Cito, maar de invallende dooi kwam net te laat in- en binnengevallen. Na nog twee redelijk succesvolle oefenwedstrijden tegen derdeklassers, ziet het er dan eindelijk naar uit dat de competitie na bijna drie maanden winterstop kan worden hervat.

De derde uitwedstrijd op rij en dan meteen een waarin je niet rustig je winterwonden kunt likken. In Olland wacht de runner up van coach Theo Hageman namelijk een pittige kluif. Weliswaar werd de thuiswedstrijd in september gewonnen, maar ‘successen in het verleden,…..!’ En de bezoekers kunnen nu eenmaal de afgelopen jaren niet bogen op mooie resultaten in het ‘andere kerkdorp.’ Beide teams kunnen de punten goed gebruiken en het is al langer duidelijk dat de onderlinge verschillen in deze klasse niet groot zijn. Dat betekent dat het laat in het seizoen nog alle kanten in kan. Interessant ook om te zien hoe ploegen uit de winterstop zijn gekomen en ze, in dit geval, de ongemakken van het carnaval hebben verteerd. Oefenpotjes op kunstgras zijn prima om in het ritme te blijven, maar als het echt om de punten gaat, dan worden er nu eenmaal andere competenties gevraagd. Theo Hageman, die over enkele maanden afscheid neemt: ‘Ik ben echt blij dat we weer aan de bak kunnen. Ofschoon de winter niet ‘hard’ kan worden genoemd, hebben we toch erg veel last gehad van “sneeuwlaagjes, een beetje vorst, dooi op het verkeerde moment en velden met te veel zand en te weinig gras”. Om te spreken over competitievervalsing gaat me te ver, maar als je in de winter lekker door kunt blijven trainen en voetballen, dan heb je toch een voorsprong op ploegen waarvan de spelers elke dinsdag en donderdag weer moeten worden afgebeld en naar een zaaltje worden gedirigeerd. We staan er nog steeds goed voor en dan moeten we die positie ook proberen vast te houden. Misschien een cliché maar elke wedstrijd is voorlopig een finale en we krijgen een paar cruciale tegenstanders nog thuis. We hebben een fitte selectie, alleen Paul van der Rijt herstelt nog van een jukbeenbreuk.”
Nijnsel Vrouwen houden de weg omhoog vast
Het was in het begin van het seizoen best even wennen voor de Nijnselse vrouwen in die ‘andere klasse’. Er moest zelfs een landkaart aan te pas komen om te kijken waar overal gevoetbald moest worden. Inmiddels kennen ze Limburg op hun duimpje…… Aanvankelijk reisde een tijdlang het degradatiespook mee, maar ‘ergens in november’ kwam het spel pas goed op de wagen. Twee weken geleden werd de opgaande lijn voortgezet bij het sterke RKVVO uit Oers (Noord-Brabant!). Een even fraaie als verdiende overwinning, 3-5, en het team nestelt zich hiermee stevig in de subtop en staat er bovendien goed op in de tweede periode. Aanstaande zondag komt Prinses Irene uit Nistelrode op bezoek, traditioneel een vereniging met een sterke vrouwenafdeling. Coach Marc Remeysen vormt samen met zijn later aangetrokken hulptrainers Verbakel en Van Dijk een sterk tandem en dat betaalt zich uit. Voor diegenen die het in Olland te spannend vinden; de wedstrijd begint in Nijnsel om half drie.