Wie wordt de Voorleeskampioen van Sint-Oedenrode 2015?

Roois nieuws
Sint-Oedenrode - Op woensdag 25 februari strijden 8 leerlingen uit de groepen 7 en 8 uit de gemeente Sint-Oedenrode om de titel Voorleeskampioen 2015. De voorleeswedstrijd wordt op initiatief van Bibliotheek De Meierij gehouden van 9.30 tot 11.30 uur in Cc Mariëndael in Sint-Oedenrode.

De volgende deelnemers binden de strijd met elkaar aan: Jesper van Nuland (De Kienehoef), Meike van der Vleuten (Dommelrode), Carmen Siauw (De Springplank), Sielke Kluijtmans (Odaschool), Tim Vervoort (Eerschot), Jo-Anna Randall (Sint Antonius van Padua), Karlijn Smulders (Franciscusschool) en Julia van Hoof (Basisschool De Sprongh). Elke deelnemer is kampioen geworden van zijn of haar school. De schoolkampioenen lezen ieder een fragment voor uit een door henzelf gekozen jeugdboek. Ze worden daarbij aangemoedigd door hun klasgenoten.

Jury
Hun prestaties worden beoordeeld door een deskundige jury. De winnaar van de voorleeswedstrijd zal Sint-Oedenrode gaan vertegenwoordigen tijdens de provinciale finales, die in maart en april worden gehouden. Daar gaan de schoolkampioenen uitmaken wie door mag naar de landelijke Finale van de Nationale Voorleeswedstrijd. Deze finale zal op 21 mei plaatsvinden in Utrecht.