Theaterkoor Rooi wordt Theaterkoor Stem

Roois nieuws
Sint-Oedenrode - Enkele weken geleden werd in DeMooiRooiKrant al kenbaar gemaakt dat Theaterkoor Rooi stopt, maar dat er een doorstart plaats gaat vinden. Die kogel is inmiddels door de kerk. De nieuwe naam van het koor wordt Theaterkoor Stem.

Op initiatief van koordeelnemer Daniëlle Webber heeft een werkgroep de diverse mogelijkheden van de doorstart bekeken. De groep is erin geslaagd om op 27 januari een gedegen plan aan het bestuur voor te leggen. De plannen zijn met instemming ontvangen. Voormalig voorzitter van Theaterkoor Rooi, Mari Thijssen, hierover: “We zijn blij dat er met zoveel enthousiasme en inzet goede plannen zijn ontwikkeld, waardoor het voortbestaan van het theaterkoor in ieder geval niet in gevaar komt.”

Op 28 januari zijn de plannen gepresenteerd tijdens een deelnemersbijeenkomst. Direct schreven zich voldoende mensen in om een verantwoorde doorstart met het koor te kunnen maken. Op 6 februari heeft het bestuur van Stichting Theaterkoor Rooi een overdrachtsovereenkomst gesloten met het nieuwe bestuur.

“We zijn blij dat het theaterkoor op deze manier een goede doorstart kan maken” zegt de nieuwe voorzitter Jos Kaldenhoven. “De afgelopen jaren heeft het theaterkoor Rooi een goede naam opgebouwd. Wij vertrouwen erop dat het nieuwe koor op eenzelfde weg kan doorgaan. Kwalitatief hoogstaande uitvoeringen met een modern en gevarieerd repertoire. Op welke wijze een nieuwe eigen productie vorm krijgt, gaan wij samen met de dirigent en de koordeelnemers bepalen.”

Er komt een nieuw bestuur, bestaande uit Mieke van Lankveld als penningmeester, Erik Brugmans als secretaris en Jos Kaldenhoven als voorzitter. De Stichting gaat verder onder de naam Stichting Theaterkoor STEM. Het theaterkoor zal gevestigd zijn in Sint Oedenrode, maar gaat zich richten op de toekomstige gemeente Meierijstad. Tijdens de Culturele Dagen in juni zal het nieuwe koor zich presenteren. De eerste repetities beginnen op woensdag 11 maart om 19.45 uur in de Gouden Leeuw. Mario Lamers, zal als tijdelijke dirigent fungeren. De verbintenis loopt in ieder geval tot en met een nog nader bekend te maken tussentijds project in het voorjaar van 2016.