Boskant wil bouwen, maar wel zonder overlast

Roois nieuws
Boskant wil graag meer huizen, maar dan wel betaalbare huizen. Dat was één van de conclusies die maandag, na afloop van de jaarvergadering van de Boskantse dorpsraad, getrokken kon worden. De andere conclusie van de avond was dat de werkzaamheden rondom het Ritaplein die nu plaats vinden volgens een deel van de bijna zestig aanwezigen op vergadering vooral overlast opleverden.

De gemeente heeft naast het uitbreidingsplan Elzenpad nog twee andere mogelijke bouwlocaties in Boskant op het oog. De eerste locatie naast Elzenpad waar de gemeente aan denkt is het gebied tussen de Eikenstraat en Kremselen. Maar meer dan denken aan is dat nog niet. Er is namelijk nog geen bestemmingsplan dat woningbouw op die locatie mogelijk maakt. De andere locatie die voor mogelijke woningbouw in aanmerking komt is het binnenterrein achter de kerk. Maar de gemeente geeft aan dat zij liever eerst de locatie Elzenpad vol wil bouwen voordat er nieuwe locaties om de hoek komen.

Grond te duur
Boskanters willen maar wat graag in Boskant blijven wonen. Voorwaarde daarbij is wel dat er voorzieningen in het Rooise kerkdorp zijn en blijven. Ook de grondprijzen spelen een rol bij de keuze om wel of niet in Boskant te blijven of te gaan wonen. Zo was afgelopen maandag te horen op de jaarvergadering van de Dorpsraad Boskant. Die geluiden stonden loodrecht op het woonwensenonderzoek dat de gemeente onlangs liet uitvoeren. Tijdens dat onderzoek gaven slechts zeven van de vijfendertig mensen aan dat zij in Boskant wilden blijven. Of de respons op de vragenlijst van de gemeente niet te laag was? Het aantal ingevulde enquêtes van de Dorpsraad was met slechts een reactie nog lager. “Toch weiger ik te geloven dat er geen belangstelling is voor woningbouw in Boskant”, was de reactie van verantwoordelijk wethouder Jan van Burgsteden.

Lees meer in DeMooiRooiKrant van deze week