Afbeelding

Druk wedstrijdprogramma voor Dioscuri

Roois nieuws
Een druk programma voor Dioscuri dit weekend. Eline Mathôt en Sterre van den Brand traden in de A-regiofinale Divisie 3 te Mierlo aan. Verder stond in Someren een dubbele competitiewedstrijd tegen de plaatselijke turnvereniging op het programma.

Op zaterdag 31 januari vertegenwoordigden Eline en Sterre de Rooise turnvereniging in Mierlo, waar de regiokampioenschappen Brabant-Oost werden gehouden. Beide meiden turnden een nette meerkamp. Uiteindelijk vond Sterre, die vorig jaar nog zo verrassend doordrong tot de finale van het NK, zich terug op de 15de plaats. Eline werd zeker niet onverdienstelijk 20ste in het sterke deelnemersveld.

Eveneens op zaterdag: in en tegen Someren de eerste wedstrijd van het nieuwe Dioscuri D2 team, bestaand uit Lisa van Leeuwen, Nora Wijnen, Alysha Broeders, Janne Oerlemans en Evelien den Ouden. De meiden uit Rooi deden wat ze konden, maar bleken uiteindelijk niet opgewassen tegen het turngeweld uit Someren. Beste Dioscuri turnster deze wedstrijd was Evelien, die een stabiele wedstrijd beloond zag met een verdienstelijke 6de plaats in de algemene rangschikking. Opvallend verder waren de prestaties van Janne op vloer (14.00 pt met een mooie éénarmige radslag) en Alysha op brug, die mede dankzij een mooie koprol tot hang met 13.85 de hoogste Dioscuri score op dit toestel neerzette. Lisa liet op balk een mooie koprol en handstand zien, en Nora blonk uit op sprong: haar handstand platvallen was goed voor maar liefst 13.425 punten. Ondanks het verlies kan het D2 team met trots terugkijken op een leerzame en ook gezellige wedstrijd.

Dan de wat oudere meiden van het vierde divisie bovenbouwteam. Na hun verlies vorige week bij Avanti Helmond waren Paula en Anneke Verwaard, Nienke van der Vleuten, Maranda en Elena Haenen en Ilse van der Heijden er op gebrand om de Somerense TV aan hun zegekar te binden. Deze ambitie werd waargemaakt in een prachtige overwinning met ruim 8 punten. Plek 1 en 2 op het erepodium waren voor Ilse en Elena, die een stabiele wedstrijd turnden met 4 goede onderdelen. Verder zag het publiek fraai op de muziek passende oefeningen van Paula en Anneke op vloer, en een prima wedstrijd van Nienke (6de overall). Helaas ook pech: het team zag Maranda uitvallen met een knieblessure na een ongelukkige landing op vloer. Dioscuri wenst Maranda een spoedig herstel toe! De Rooise turnsters gaan zich nu voorbereiden op de regiowedstrijden die op 28 februari en 1 maart in Dioscuri's thuishal De Streepen plaatsvinden.