Daar wil ik wonen: gezamenlijk aanbod drie corporaties

Roois nieuws
Sint-Oedenrode - Op dinsdagmiddag 27 januari ondertekenden de bestuurders van Huis & Erf, St. Joseph en Wovesto de samenwerkingsoverkomst voor het gezamenlijk aanbieden van vrije woonruimte. Vanaf 2 februari kunnen ruim 17.500 woningzoekenden die nu ingeschreven staan bij één van de 3 corporaties terecht op de gezamenlijke website www.daarwilikwonen.nu voor het actuele woningaanbod.

Samenwerking
Voor de huidige en toekomstige woningzoekenden is dit goed nieuws. Zij kunnen met hun huidige inschrijving reageren op een veel groter aanbod. Daarnaast gelden vanaf 2 februari uniforme spelregels. De 3 corporaties werken al op meerdere terreinen samen. Zo maken zij bijvoorbeeld gebruik van dezelfde Klachtenadviescommissie. In de toekomst zal de samenwerking nog verder uitgebouwd worden.

Aanbod
De nieuwe website toont dagelijks het actueel aanbod. Bij aanvang alleen van woningen, maar in de nabije toekomst ook van garages en andere woontypes (kantoorruimtes, parkeerplaatsen). Woningzoekenden kunnen alleen via www.daarwilikwonen.nu reageren en zien dan direct op welke plaats ze op dat moment staan. Eind deze week ontvangen alle woningzoekenden van de deelnemende corporaties een brief met daarin uitleg over www.daarwilikwonen.nu. Belangrijke partners en bewonersvertegenwoordigers zijn eerder geïnformeerd.