Afbeelding

Lezing Franca Treur in Knoptoren

Roois nieuws
Sint-Oedenrode - Op vrijdag 23 januari zal Franca Treur een lezing verzorgen in de Knoptoren te Sint-Oedenrode. Aanvang 20.00 uur.

Franca Treur, schrijfster en freelance journaliste voor NRC handelsblad en NRC next werd geboren in 1979 in Zeeland en bracht haar jeugd door in een streng gereformeerd boerengezin in Meliskerke

Ze begon een studie psychologie in Leiden maar stapte later over op Nederlands en Literatuurwetenschappen. Haar succesvolle debuut “Dorsvloer vol confettie “ verscheen in 2009. Een boek over een jong meisje dat opgroeit in een strenggelovige boerengemeenschap, een verhaal dat heel dicht bij haarzelf ligt. Met dit boek won zij in 2010 de Selexyz debuutprijs. In dat jaar werden ook de filmrechten aangekocht en deze film draait sinds 2014 in de bioscopen. Haar tweede boek “De woongroep” verscheen ook in 2014. Het belooft een interessante avond te worden en wij nodigen u dan ook van harte hiervoor uit. Deze lezing wordt georganiseerd door boekhandel 't Paperas en het Roois Kultuur Kontakt. De toegangsprijs bedraagt €10,00. Voorverkoop bij boekhandel ’t Paperas, het VVV kantoor aan de Kerkstraat te Sint-Oedenrode en op de avond zelf aan de kassa in de Knoptoren.
Voor meer informatie: www.rooiskultuurkontakt.nl