Afbeelding

Wie doen er mee aan de Prinsenzittingen?

Roois nieuws
Op 16 januari vindt de eerste avond plaats van de jaarlijkse Prinsenzittingen. Het zal wederom een show worden met een bonte mix aan artiesten. Wie doen er allemaal mee? De komende weken stellen we een gedeelte van de artiesten voor. Alhoewel sommigen al bekend zijn bij een groot publiek…Deze week: Samba Rooi

Voor de hoeveelste keer doen jullie mee aan de Prinsenzittingen?
"We doen nu voor de derde keer mee. Vorig jaar hebben we door omstandigheden overgeslagen, maar daar hebben we spijt van! Vandaar dat we deze editie weer graag op de bühne staan. We mogen het openingsnummer doen en daar hebben we heel veel zin in."

Wat maakt het voor jullie iedere keer zo leuk om mee te doen?
"Het is sowieso al leuk om sambamuziek te maken en dan ook nog voor het Rooise publiek. We kunnen de mensen laten genieten van onze sambaklanken. Dat is het allermooist. Daarnaast is natuurlijk de gezelligheid in het artiestencafé mooi meegenomen. Dat is altijd dikke pret."

Hebben jullie dit jaar weer iets verrassends in petto?
"Ja, dit jaar hebben zeker iets verrassend in petto. We gaan veel doen met lichteffecten. Het brengen van de sambamuziek wordt anders dan anders."

Willen jullie verder nog wat kwijt?
"Wist je dat: de band dit jaar negen jaar bestaat? Dat Samba Rooi momenteel uit achttien leden bestaat (helft vrouwen en helft mannen) en dat vier leden vanaf het begin erbij zijn. Dat we soms bij optredens ondersteuning krijgen van vier danseressen? We dit jaar in de optocht niet alléén zijn? We ook een rapper in de band hebben? En ook iemand die op een schuiftrompet speelt? We ook weer meedoen met de kappelenavond? Dat we afgelopen jaar iedereen in nieuwe kleding hebben gestoken? Dat we zaterdag met carnaval gaan dweilen in Den-Bosch (altijd gezellig). Er twee kinderen zijn geboren in 2014 in gezinnen van onze leden?"

Natuurlijk wil je dat niet missen! Er zijn nog kaarten van de Prinsenzittingen verkrijgbaar bij de Beurs en het Paperas!