Afbeelding

Individuele voorwedstrijden 3e divisie Dioscuri

Roois nieuws
Zaterdag 10 en zondag 11 januari vonden in de Valkenswaard de individuele voorwedstrijden voor de 3e divisieturnsters plaats. Dioscuri was vertegenwoordigd met 3 turnsters.

Op zaterdag turnden Eline Mathôt en Sterre van den Brand in de categorie Jeugd 2 hun eerste kwalificatiewedstrijd van dit seizoen. De dames begonnen goed op sprong. De half in/half uit sprongen van Sterre bleken uiteindelijk zelfs goed voor de beste sprongscore van de wedstrijd. Op de brug turnde Sterre niet haar beste oefening. Eline daarentegen liet met een mooie kip en goed doorturnen een prima score noteren. Helaas moesten beide dames de balk vroegtijdig verlaten. Op het laatste onderdeel maakten ze dat echter weer ruimschoots goed. Met voor het eerst een huizenhoge salto voorover met halve draai (keurig tot stilstand!) wist Sterre zelfs meer dan 12 punten te scoren, goed voor de 5e plaats op dit onderdeel. Zowel Eline als Sterre plaatste zich voor de A-finale, die in het weekend van 31 januari en 1 februari zal plaatsvinden. Sterre behaalde daarnaast maar liefst 3 toestelfinales: de sprong-, vloer- en op het nippertje ook de balkfinale.
Zondag 11 januari kwam Jade van Vechel in actie. Jade turnt dit jaar voor het eerst in de Senior categorie en dat heeft ze geweten. Al bij het inturnen van het eerste toestel vroeg Jade lachend: “Wat doe ik hier?”. Maar na op het eerste toestel te hebben ingezien dat je met een wat minder spectaculaire, maar wel goed in elkaar gezette oefening toch redelijk mee kan komen viel de spanning er een beetje vanaf. Na alle extreem lage scores op brug bleek de brugscore van Jade uiteindelijk toch nog niet zo verkeerd te zijn. Op naar de balk. Bij het inturnen lukte door de zenuwen werkelijk niets, maar zoals ze zeggen “een slechte generale is een goede echte”. Jade wist keurig op de 10 cm smalle evenwichtsbalk te blijven staan en was dan ook terecht meer dan tevreden met haar oefening. Op vloer ging het helaas even mis. Jade had al last van haar stuitje, maar door een beweging in haar eerste serie was het de rest van de oefening zichtbaar op de tanden bijten. Jade gaf zich echter niet zomaar gewonnen en wilde perse haar wedstrijd voltooien. Na een keurige 10,00 op vloer en een 11,40 op sprong behaalde zij uiteindelijk knap de 19e plaats. Net niet goed genoeg voor de A-finale, maar een prima prestatie.