Afbeelding

Dai-Ippo start 2015 in Mierlo en Rijen

Roois nieuws
Afgelopen zondag ging Dai Ippo met een grote groep judoka’s naar Mierlo voor het eerste toernooi van het jaar, maar voor sommigen ook het eerste toernooi van hun judoleven.

Dai Ippo had drie stoere judoka’s die meteen duidelijk maakten dat zij waren gekomen om te winnen en dit ook waarmaakten. Yannick Rutten had vooraf nog wat aan siteseeing gedaan, maar op de mat was hij overtuigend in zijn acties en hij wist zijn partijen te winnen. Ook Rolf van Boxmeer wilde dit weekend weer op de hoogste trede van het podium staan. Met vier winstpartijen lukte dat. Jesse van den Akker had een goede warming-up gedaan en was er helemaal klaar voor. Zijn eerste partij was de mooiste voor hem. Met een dikke vette ippon wierp hij zijn tegenstander op de tatami. Jammer voor die tegenstander dat dit al na zo’n tien seconden gebeurde. Ook zijn ander partijen wist Jesse met overtuiging te winnen en met een big-smile stond hij even later weer op de hoogste trede van het podium. Tweede plaatsen waren er voor: Willen Vervoort, Yael Rutten, Floor van Heist ook zij maakte een gretige indruk en gaf haar tegenstanders nagenoeg geen kans om aan te vallen, Dylan Exters en Jonas Boon. Derde plaatsen waren er voor: Kylian Klokgieters nog wat meer wedstrijdervaring opdoen en dan zal het stukken beter gaan, Jannick Schilder, Robin van Wijk, Siem van de Berselaar, Karlijn Boon en Tim van Heeswijk. Vierde plaatsen: Lotte van Aarle, Mila van Nuland, Sven Wijdekop en Marlène Kastelijn. Maar voor Marléne was het niet leuk omdat ze was ingedeeld met judoka’s die al veel verder waren. Toch heeft ze gevochten voor wat het waard was en dat mag ook gezegd zijn.
Alizee Foolen had zich ingeschreven voor het toernooi in Rijen. Door een aantal zieken stond zij daar helemaal alleen. Wel erg dapper van haar. Helaas had ze haar dag niet en kwam haar judo er vandaag niet uit, en dit terwijl ze de laatste tijd zo goed bezig is. Ze wist in haar 2 partijen niet tot scoren te komen en kon ze zonder resultaat huis waarts. Volgende keer beter Alizee.