Afbeelding

Koppelwedstrijd Dioscuri

Roois nieuws
In de aanloop naar het nieuwe wedstrijdseizoen vond op zaterdag 22 november een oefenwedstrijd in de vorm van een koppelwedstrijd plaats voor de volledige wedstrijdselectie van Dioscuri. De selectie telt dit seizoen 33 turnsters, verdeeld over de Jong Talent (8), wedstrijdgroep A (20) en wedstrijdgroep B (5).

Door middel van loting werd in de eerste koppelwedstrijd steeds een turnster uit de Jong Talent aan een turnster uit wedstrijdgroep B gekoppeld en in de tweede wedstrijd een onderbouwturnster uit wedstrijdgroep A aan een bovenbouwturnster uit wedstrijdgroep A. De meiden brachten de nieuw aangeleerde oefeningen in de praktijk en lieten mooie nieuwe elementen zien. Voor volle tribunes toonden ze aan helemaal klaar te zijn voor het komende wedstrijdseizoen!

Om 9 uur traden de meiden van de Jong Talent en wedstrijdgroep B aan. De meiden van de Jong Talent lieten zien dat het met de toekomst van Dioscuri wel goed zit. Wiese vd Eertwegh stak met een totaalscore van maar liefst 50,625 pt met kop en schouders boven de andere Jong Talentjes uit. Maar ook Noa der Kinderen, die op sprong met 11,500 pt de hoogste score behaalde, en Lindsy Hagelaars, die dezelfde score op de balk liet noteren, turnden een erg goede wedstrijd. Ook de wedstrijdgroep B turnsters lieten nette oefeningen zien. De prachtige brugoefening van Alysha Broeders kan als hoogtepunt genoemd worden. Alysha behaalde maar liefst 14,800 pt op dit toestel. Maar ook de gelukte koprol van Nora Wijnen op de evenwichtsbalk mag niet onopgemerkt blijven. De winst in deze wedstrijd ging naar het duo Wiese en Alysha met een puntentotaal van 98,175 pt.

Om 10.45 uur betraden de turnsters van wedstrijdselectie A de vloer van Dioscuri’s thuishal De Streepen. De dames zetten, zo vroeg in het seizoen, al prima oefeningen neer. Hoogtepunten van de onderbouwturnsters waren de brugoefening van Amber Minten, die voor haar oefening met ophurken een score van 14,100 pt liet noteren; de balkoefening van Julia van Hoof en de streksalto’s op sprong van Anouk van den Brand en Juul van Bogget. Bij de bovenbouwturnsters werd met name op vloer goed geturnd. Elena Haenen straalde tijdens haar prachtige nieuwe vloeroefening, en ook haar zus Maranda stal de show op dit onderdeel door een spectaculaire streksalto met halve draai te turnen. Jade van Vechel liet voor het eerst in een wedstrijd een acrobatische combinatie op balk zien. Dit, maar ook de mooie streksalto’s op de vloer, de half-in-half-uit sprongen op de pegasus en de boogjes op de balk bewezen het almaar stijgende niveau van de meiden. Myrne vd Eertwegh en Amber gingen er met een puntentotaal van 97,550 pt met de winst vandoor in deze tweede koppelwedstrijd.

Als de turnsters deze lijn weten door te trekken wordt het een prachtig wedstrijdseizoen! De eerstkomende wedstrijd van Dioscuri vindt plaats op zaterdag 13 december. Het vierde divisie bovenbouwteam treedt dan in Valkenswaard aan tegen Tonido.