Afbeelding

Wanprestatie Waterpolodames Argo, heren blijven winnen

Roois nieuws
Nadat Argo vorige week jammerlijk faalde in haar eerste echte krachtmeting tegen DZT in Deurne, kregen de waterpolodames uit Rooi het afgelopen weekend wederom klop van een gelijkwaardig team uit de competitie.

Waren er tegen DZT nog wel wat factoren aan te dragen waarop de dames niet direct invloed op konden uitoefenen, tegen de Treffers uit Rosmalen kon er geen enkel excuus aangedragen worden waarachter het team zich kon verschuilen. Gelijkwaardige teams, zowel op papier als ook gezien de onderlinge duels over de afgelopen jaren. Echter, daarvan was in de eerste 6 minuten van de wedstrijd helemaal niets van te zien. De Treffers gingen direct scherp van start, zaten goed in de wedstrijd en binnen een minuut keek Argo al tegen een 0-2 achterstand aan. Slordige fouten, miscommunicatie en wanhopige blikken naar elkaar was het beeld van het eerste partje. Met een 0-5 (!) achterstand kon Argo even uitpuffen om, geheel terecht, de oren gewassen te krijgen van coach Anja van Wanrooij. Mede hierdoor, maar de angst voor een complete afgang in eigen huis, zorgde ervoor dat Argo eindelijk haar eigen spel begon te spelen. Onder leiding van 2 goed fluitende scheidsrechters was de stand over de rest van de wedstrijd 3-3, dit kan ook gezien worden als een goede afspiegeling van het krachtsverschil. De einduitslag van 3-8 geeft derhalve een vertekend beeld, maar kan gezien worden als een wake up call voor Argo. Het team kan prima meedraaien in de top van de competitie, maar zonder scherpte en een juiste instelling zal het niet meer dan een middenmoter gaan worden. Doelpunten voor Argo werden gemaakt door Josine Raaijmakers, Paula Smith en Liesbeth van der Korst.

De heren van Argo hebben wederom een prima wedstrijd gespeeld tegen Aquamigos uit Den Bosch. De nummer 4 tegen de nummer 8 in de competitie, dus op papier was Argo vooraf wel de favoriet. In de eerste 3 parten van de wedstrijd hielden de teams elkaar in evenwicht, maar Argo wist het verschil in het 4e part duidelijk te maken. Na een eindspurt werd de wedstrijd met 10-5 gewonnen door Argo, een goede en terechte overwinning.

Uitslagen waterpolo
C1 - AquAmigos CJ1 12-6
D1 - PSV DG2 10-2
Dames 1 - De Treffers 1 3-8
E1 - Zeester-Meerval EG1 1-1
Heren 1 - AquAmigos 3 10-5

Programma waterpolo
Zaterdag:
VZV Njord - E2 in Den Ekkerman te Veldhoven 16:30 uur
Lutra - Dames 1 in De Wissen te Helmond 17:15 uur
Lutra - Heren 1 in De Wissen te Helmond 19:00 uur
Lutra - Heren 2 in De Wissen te Helmond 19:45 uur

Zwemmen

Komend weekend nemen 14 zwemmers van de Wedstrijdgroep deel aan de Regionale Sprint Kampioenschappen die gehouden worden in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion in Eindhoven. Zij zullen daar 40 keer individueel en 6 keer als een estafette ploeg aan de start verschijnen. De wedstrijd begint zaterdag en zondag om 13.45 uur.