Ollandia verliest wedstrijd in tweede helft

Zondag stond de derby tegen DVG1 op het programma voor het vaandelteam van Ollandia. De eerste helft was het spel van Ollandia zeer aantrekkelijk. Er werd in hoog tempo veel kansen gecreëerd.

Stefan Erven sprintte vanaf de rechterflank richting doelgebied en hij gaf de bal fraai mee aan Jan Wouters. Jan schoot de bal snoeihard richting doel waar de keeper het schot met zijn vuisten uit het doel wist te slaan. In de rebound stond Stefan Erven prima in positie om te scoren, maar zijn schot miste de kruising op enkele centimeters. DVG was in de eerste helft zeker niet ongevaarlijk te noemen, maar de bezoekers uit Olland hadden een goed keepende Tom Wouters als sluitpost. Ook Carlo Siemons en Jos Leenderts speelden goed in de achterhoede. In de 16e minuut werd een puntgave pass van Stefan Erven doorgegeven aan broer Robert, waarna de 0-1 prachtig over de grond in het doel rolde. Even later had Stefan Erven wederom een kans om te scoren, maar het schot met links miste de kracht om gevaarlijk te zijn. Ook Robert Erven had in de eerste helft een droomkans om de voorsprong te vergroten, maar de keeper van DVG keerde helaas het schot. Ruststand 0-1.

Terwijl enkele supporters nog uit de kantine kwamen, schoot DVG1 letterlijk uit de startblokken na de aftrap. Twan v.d. Broek tikte eenvoudig de gelijkmaker binnen. Ollandia leek in de tweede helft nog maar een schim van het team dat voor rust prima speelde. Na een overtreding kreeg Ollandia een vrije trap. Jan Wouters legde de bal klaar. Vervolgens schoot Jan de bal richting de goal, maar helaas kon de Liempdse doelman de bal uit de kruising tikken. De scheidsrechter zag een overtreding in het verdedigende werk van Ollandia. Uit de vrije trap die volgde, wist Bart de Windt de bal via het hoofd binnen te koppen: 2-1. In de 68e min werd een overtreding door Robert Erven met rood bestraft. Helaas voor Ollandia had de scheidsrechter voor de eerste overtreding van DVG niet gefloten en moesten ze nu noodgedwongen met tien man verder. Enkele spelers wisselden van positie en enige tijd wisten de gasten de counters van DVG tijdig te stoppen. In de 81e minuut werd de wedstrijd beslist doordat een counter van Tarn v.d. Wiel eenvoudig door hem werd verzilverd. Met een 3-1 eindstand vertrok Ollandia 1 richting de kleedkamers. Over twee weken staat thuis de derby tegen Boskant op het programma.